21 Νοε 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

Αγαπητέ Νομάρχη
Προχθές 17 Νοέμβρη στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψής μου στο Γραφείο σου >παρακάλεσα να μου παραχωρηθεί ένας χώρος με ένα γραφείο για να συμβάλλω με τις συνεργασίες μας, στην ομαλή και λειτουργική μετάβαση από τον σημερινό θεσμό της Νομαρχίας στο πρότυποτης περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Σχεδίου Καλλικράτης. Επειδή σε είδα απροετοίμαστο να δεχθείς την πρότασή μου, θέλω να την υποβάλω και γραπτά και να βεβαιωθείς ότι η πρότασή μου κινείται στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού κ. Ι. Ραγκούση για την έναρξη λειτουργίας της Αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας από 1.1.2011.
Εάν έχεις ήδη κάποιο σχέδιο, ως απερχόμενος Νομάρχης, για τη μετάβαση στο Καλλικράτη, σε προσκαλώ με την ιδιότητά μου ως Νομαρχιακού Συμβούλου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσεις αυτή τη συνάντηση μας γι’ αυτό το σκοπό την ερχόμενη εβδομάδα.
Θεόδωρος Θεοδωρίδης

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχίζοντας τις περιοδείες του στο Νομό Πέλλας επισκέφτηκε την Άρνισσα, την Αριδαία καθώς επίσης και την Έδεσσα προκειμένου να ευχαριστήσει του πολίτες της Πέλλας για την νίκη που έδωσαν στον συνδυασμό. Επίσης στις 17 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το Νομάρχη Πέλλας κ. Καραμάνη και υπηρεσίες της Νομαρχίας προκειμένου να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση του προγραμματισμού και των υπηρεσιών.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφτηκε επίσης τον Κεδρώνα σε γλέντι που είχανε οι κάτοικοι. Στην ίδια εκδήλωση παρεβρέθηκαν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος.

 Τέλος ο κ. Θεοδωρίδης μαζί με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφτηκαν την Έκθεση Philoxenia που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

16 Νοε 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προέβη χθες στην παρακάτω ευχαριστήρια δήλωση:
«Ευχαριστώ τους πολίτες της Πέλλας γιατί με την ψήφο τους, μας έδωσαν ισχυρή εντολή να οδηγήσουμε την Πέλλα στο δρόμο της ανάπτυξης. Το ξεκάθαρο μήνυμα που μας δόθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου για να διαχειριστούμε τα προβλήματα της Πέλλας μας δημιουργεί ευθύνες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο συνδυασμό  του Παναγιώτη Ψωμιάδη προκειμένου να ηγηθεί του νέου θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας.
Από σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να μπορέσουμε να φέρουμε την Πέλλα μας στη θέση που πραγματικά της αξίζει. Ούτε μια ημέρα χαμένη λοιπόν στην πορεία για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, που αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την διαχείριση των επιπτώσεων αυτής».

14 Νοε 2010

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 3:30 μ.μ. ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο 203ο Εκλογικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης.

Με ψηφοφόρους έξω από εκλογικό Κέντρο
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε βέβαιος  για το εκλογικό αποτέλεσμα και για τη νίκη του συνδυασμού "Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία"

13 Νοε 2010

ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, θα ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα το πρωί, στο 203ο Εκλογικό Τμήμα(1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Κρύας Βρύσης) του Δήμου Πέλλας (Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης - Βασιλέως Παύλου 3 - Κρύα Βρύση

10 Νοε 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1:00μ.μ. ΣΤΟ ΞΕΝΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του συνδυασμού μας για την υποστήριξη που μας παρείχαν και βέβαια τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας που βρέθηκαν στα 325 εκλογικά κέντρα του Νομού. Χωρίς τη δική τους συμπαράσταση δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα και σε κανένα επίπεδο.
Οφείλω να τους ευχαριστήσω γιατί θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο για να βρίσκονται δίπλα μας για να συνδράμουν από το δικό τους μετερίζι.
Την εβδομάδα που ακολουθεί θα δώσουμε ακόμη πιο δυνατά την μάχη για την Κεντρική Μακεδονία και την Πέλλα ειδικότερα. Καλώ λοιπόν όλους τους συνεργάτες μας και τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας να ανταποκριθούν και στο νέο προσκλητήριο και να βρίσκονται δίπλα μας και πάλι

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ευχαριστώ τους πολίτες της Πέλλας που μας εμπιστεύτηκε και θα μας δώσει την άλλη Κυριακή 14 Νοεμβρίου εντολή να διαχειριστούμε τα προβλήματα του τόπου μας και να οργανώσουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα Οικονομία και νέα Γεωγραφία της αυτοδιοίκησης.
Οι υποσχέσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την προστασία των αδυνάτων και την φροντίδα των συμπολιτών θα γίνουν πράξη.Για όλα αυτά θα καταβάλω κάθε απαιτούμενη προσπάθεια ώστε η Πέλλα και οι άλλοι Νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας να βρουν τον δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής προόδου.
Η επόμενη Κυριακή θα σημάνει την αρχή αυτής της οργανωμένης προσπάθειας.
Ούτε μια ημέρα χαμένη στην πορεία για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, που αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την διαχείριση των επιπτώσεων αυτής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

7 Νοε 2010

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 11:00 π.μ. ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο 203ο Εκλογικό Τμήμα της Κρύας Βρύσης.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και για τη νίκη του συνδυασμού "Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία"

5 Νοε 2010

ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, θα ασκήσει τα εκλογικά του καθήκοντα το πρωί, στο 203ο Εκλογικό Τμήμα(1ο Εκλογικό Διαμέρισμα Κρύας Βρύσης) του Δήμου Πέλλας (Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης - Βασιλέως Παύλου 3 - Κρύα Βρύση)

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



3 Νοε 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ARIDAIA NEWS

ΘΕΜΑ ARIDAIA NEWS: Συνέντευξη του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ.Θεοδωρίδη

«Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο»
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με τον συνδυασμό του Π.Ψωμιάδη, Θεόδωρος Θεοδωρίδης έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia News και τον Σταύρο Βαφειάδη, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

1. Ποιες θα είναι η αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη και με τι θα καταπιάνεται το έργο του;

Καταρχήν να ευχαριστήσω το ιστολόγιό σας για τη φιλοξενία και να σας ευχηθώ ότι καλύτερο. Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο και ειδικότερα τα ιστολόγια μπήκαν δυνανικά στη ζωή μας και προσφέρουν τις περισσότερες φορές, άμεση και αντικειμενική ενημέρωση. Για να απαντήσω στο ερώτημά σας όπως προκύπτει και από τον Νόμο 3852/2010 που αφορά τον «Καλλικράτη» τα όργανα της Περιφέρειας θα είναι: ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο, η οικονομική επιτροπή και η εκτελεστική επιτροπή. Ο ρόλος του αντιπεριφερειάρχη είναι να επικουρεί τον Περιφερειάρχη για αυτό άλλωστε και εκλεγόμαστε άμεσα και κατ’ αντιστοιχία προς τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων (στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι (7) και δεν καταλαμβάνουμε θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι αρμοδιότητές μας πέρα από αυτές που μπορεί να μας αναθέσει ο Περιφερειάρχης είναι:
α) συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής
ενότητας,
β) εκτελούν τις αποφάσεις του περιφερειάρχη, του περιφερειακού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την περιφερειακή ενότητα όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι,
γ) ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζει ο περιφερειάρχης,
δ) διατυπώνουν εισήγηση προς το περιφερειακό συμβούλιο για το σχεδιασμό μέτρων πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας,
ε) έχουν την ευθύνη της διάθεσης και του συντονισμού δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην περιφερειακή ενότητά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχει ο περιφερειάρχης,
στ) προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας.

2. Ποια είναι η αίσθησή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Μετά και την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο έχω την βεβαιότητα ότι επισφραγίστηκε το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου και δεν μπορεί παρά να είναι νικηφόρο για το Συνδυασμό και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

3. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Πέλλας και πρέπει άμεσα να βρουν λύση;

Ο Νομός μας έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα. Έργα τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Πέλλας. Εδώ και 2 μήνες είχαμε έτοιμο το πρόγραμμά μας και το μοιράζαμε σε κάθε γωνία του Νομού για να μάθουν όλοι οι κάτοικοι τι προγραμματίζουμε για την Κεντρική Μακεδονία και την Πέλλα. Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες μοιράσαμε και το έντυπο με το πρόγραμμα της Πέλλας μόνο.
Σίγουρα σε προτεραιότητα είναι η κατασκευή του δρόμου Χαλκηδόνα – Έδεσσα – Νίκη και ο κάθετος στην ΠΑΘΕ και την Εγνατία οι οποίοι θα δώσουν άλλη δυναμική στην ανάπτυξη του Νομού μας.
Πρέπει επίσης να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωστρέφεια της οικονομίας του Νομού κυρίως μέσω της προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων. Εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας αυτές θα έρθουν με στοχευμένες παρεμβάσεις.
Ιδιαίτερη προσοχή στον Τουρισμό μας που πρέπει να ενισχυθεί και να καταφέρουμε να έχει 12μηνη διάρκεια. Αυτό προϋποθέτει εκμετάλλευση όλου του φυσικού πλούτου.
Σίγουρα δεν μπορούμε σε μερικές γραμμές να αναφερθούμε στα μεγάλα προβλήματα της Πέλλας για το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνδυασμού www.panagiotispsomiadis όπου και θα βρείτε τις λύσεις που προτείνουμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα της Πέλλας.

4. Πιστεύετε ότι ο λαός θα ψηφίσει με γνώμονα το «χρώμα» του κάθε υποψηφίου ή θα θέσει άλλα κριτήρια και προϋποθέσεις;

Για μας τα προβλήματα των ανθρώπων δεν έχουν χρώμα. Οι διαχωριστικές γραμμές, τα χαρακώματα που πλήγωσαν τους Έλληνες δεν έχουν θέση, δεν εκφράζουν τίποτε στην Νέα Εποχή. Δεν χωρίζουμε και δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σε δικούς μας και δικούς τους. Εμπιστευόμαστε όλους τους πολίτες, χωρίς να ρωτούμε τι ψήφισαν χθες.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες γιατί η Διοίκηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που θα προκύψει πρέπει να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της Μακεδονίας μας. Θα πρέπει διαχειριστεί τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο φυσικό, το κοινωνικό και το τεχνολογικό περιβάλλον ειδικότερα μετά την οικονομική κρίση που βιώνει η Χώρα μας καθώς επίσης και το μνημόνιο. Τα καθημερινά προβλήματα λοιπόν δεν έχουνε χρώματα. Για το λόγο αυτό πρέπει η Κεντρική Μακεδονία και η Πέλλα ειδικότερα να αποκτήσει μια ισχυρή φωνή. Για να έχει εκπροσώπηση, ισχυρή και καθαρή φωνή και λόγο στα κέντρα άσκησης πολιτικής της Αθήνας και του κέντρου. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε μεγάλα έργα στο Νομό όπως είναι παραδείγματος χάριν ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Έδεσσα - Νίκη, η κάθετος στην Εγνατία και ΠΑΘΕ, για την Αγροτική Ανάπτυξη, για την προστασία του Περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη 12μηνου τουρισμού κλπ.

5. Μιλήστε μας για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Πιστεύετε πως θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του δικού μας τόπου;

Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη θα μας επιτρέψει να προγραμματίσουμε και να σχεδιάσουμε την αξιοποίηση δύο μεγάλων κεφαλαίων που διαθέτουμε στον τόπο μας, στην Πέλλα.
Το ένα αφορά τον πλούτο των φυσικών και πολιτιστικών μας αναπτυξιακών πόρων.
Το άλλο αφορά το πολιτικό κεφάλαιο του νέου Περιφερειάρχη, την πολιτική δύναμη της Κεντρικής Μακεδονίας όπως την εκφράζει και την χρησιμοποιεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η αγάπη του για τον τόπο. Η έγνοια του για τους αδύναμους. Η φροντίδα του για το δίκαιο. Η ετοιμότητά του να ακούσει, να υιοθετήσει και να στηρίξει κάθε καινοτομία, κάθε νέα ιδέα που βοηθάει πραγματικά τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Αλλά πάνω από όλα η ειλικρίνεια στις σχέσεις του με τους πολίτες επιτρέπει σε όλους εμάς τους συνεργάτες του να την δανειστούμε και να υποσχεθούμε ότι με τη στήριξη και τη συμπαράστασή του θα θέσουμε τις βάσεις για να αναμορφώσουμε την κοινωνία και την οικονομία, για μια άλλη Μακεδονία για μια άλλη Πέλλα. Για μια κοινωνία που παράγει πλούτο και αναδεικνύει αυτό το γενέθλιο τόπο του πολιτισμού σε δύναμη αλλαγής και υπερηφάνειας.

6. Κάντε μας ένα σχόλιο για τα γεγονότα που σας εμπόδισαν να είστε υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Πέλλας.

Δεν υπάρχει λόγος να στεκόμαστε σε γεγονότα του παρελθόντος. Εάν θέλουμε να μιλάμε για το καλό της Πέλλας, του τόπου όπου ζούμε εμείς και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, γεγονότα που μας στεναχώρησαν ή μας πίκραναν πρέπει να τα αφήνουμε στην άκρη και να προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι. Πρέπει οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από όποιο μετερίζι τους ζητηθεί. Εγώ αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Παναγιώτη Ψωμιάδη και ξεκίνησα μαζί του και με τους άλλους υπ. Αντιπεριφερειάρχες ένα όμορφο αγώνα.

7. Κλείνοντας, ποιο είναι το «μότο» σας για αυτές τις εκλογές;

Θα μπορούσαμε να λέγαμε αυτό που αναφέρουμε στις ομιλίες μας: «Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο»!
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όμως. Ποτέ δεν είχα επικοινωνιολόγους και επαγγελματίες τους είδους για επικοινωνιακά κόλπα. Αυτό που πρέπει να έχουμε όμως σαν οδηγό είναι η σκληρή δουλειά και η διεκδίκηση που χρειάζεται η Πέλλα για να φύγει από το τέλμα και να μπει σε νέα τροχιά Ανάπτυξης ακόμα και μέσα στη Κρίση που βιώνει η χώρα μας. Τα λόγια και τα μότο τα «χόρτασαν» οι κάτοικοι της Πέλλας. Θέλουνε πράξεις και έργα.

Το Aridaia News ευχαριστεί θερμά τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη και του εύχεται καλή επιτυχία!

2 Νοε 2010

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσία περισσότερων από 6000 φίλων και υποστηρικτών, μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, έχοντας στο πλευρό του τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους των νομών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Έλενα Ράπτη, Γιάννης Ιωαννίδης και Σάββας Αναστασιάδης, ο βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ Τάσος Καρυπίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Χαραλαμπίδης, ο πρώην βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Βασίλης Πάπας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ-3 Τάσος Σπηλιόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο πρώην βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας, ο πολιτευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος, ο πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Αθανάσαρος, ο αντιδήμαρχος δημοτικών έργων Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Δημητρίου, ο Πρόξενος της Λετονίας Άγης Κυνηγόπουλος, η εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελλάδας στη Β. Ελλάδα Άννα Δαβίτη, αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως «κλειδί» στην πολιτική του είναι η λέξη ανάπτυξη και πως ήρθε η ώρα η Κεντρική Μακεδονία να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα. «Η Περιφέρεια είναι μια δυνατή φωνή 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Και είμαι αποφασισμένος η φωνή της Μακεδονίας να φτάσει στις Βρυξέλλες. Γιατί θέλουμε μια Κεντρική Μακεδονία με καρδιά Ελλάδας και μυαλό Ευρώπης. Για να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία δύναμη μέσα στην Ευρώπη των Περιφερειών». Επίσης υποστήριξε ότι η Μακεδονία δεν μπορεί άλλο να ζει στη σκιά της Αθήνας. «Σ’ εμάς τους Μακεδόνες δεν ταιριάζει η μιζέρια. Η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει. Γιατί όλοι μαζί είμαστε πλέον μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια που φροντίζει για όλα τα μέλη της, με ισότιμη ανάπτυξη όλων των νομών».Όπως πρόσθεσε: «Η φλόγα της ελπίδας άναψε. Για την Πατρίδα μας, για τα παιδιά μας, για την Μακεδονία μας. Είναι ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες. Να κάνουμε την επανάσταση μας» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν ψηλά τις ελληνικές σημαίες.

Αναφερόμενος στις κύριες αιχμές ανάπτυξης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε ως προτεραιότητα του τον τουρισμό και όλες τις εναλλακτικές του μορφές, την αγροτική οικονομία που μπορεί να γίνει ξανά κινητήριος δύναμη, όπως είπε, την αξιοποίηση του Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση υποδομών και επενδυτικών πρωτοβουλιών και την κατάρτιση δεκαετούς αναπτυξιακής στρατηγικής με ορίζοντα τριακονταετίας.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει πολιτικά» και ότι στα τοπικά θέματα δεν είναι με κανένα κόμμα. «Για μας τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Καταργούμε τις κομματικές γραμμές και τις αγκυλώσεις» είπε, δηλώνοντας «ξεκάθαρα πως ναι, ενωμένοι, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική».

Για το Μνημόνιο σημείωσε ότι «μαγκιά δεν είναι να επιβάλεις φόρους» αλλά να διαμορφώσεις ένα οικονομικό πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης. «Εγώ ξέρω ότι έξι στους δέκα νέους μας, ψάχνουν το μέλλον τους στα ξένα. Γυρίζουμε στη δεκαετία του ’50 και του ΄60» σχολίασε, προσθέτοντας ότι στο Μνημόνιο απαντά με έργο. «Απαντάμε με συνεχή διεκδίκηση, με τη συνετή διαχείριση, με την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα μας».

Όσον αφορά το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ο κ. Ψωμιάδης ήταν σαφής: «Η Μακεδονία χρειάζεται έναν Περιφερειάρχη που σηκώνει τα μανίκια, διεκδικεί, τα λέει σταράτα, μπεσαλίδικα; Ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και διαχειριστή του Μνημονίου;». Κάλεσε δε τους ανθυποψηφίους του να απαντήσουν στο ερώτημα τι προτίθενται να κάνουν την επομένη των εκλογών. Θα μείνουν στην Περιφέρεια ή θα επιστρέψουν στη Βουλή; «Προσωπικά ήρθα το 2003 και έμεινα. Δεν είμαι τουρίστας στην αυτοδιοίκηση. Ούτε ήρθα να κάνω το αγροτικό μου όπως ο κ. Μπόλαρης» είπε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας έκανε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. «Για μας η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν δημοπρατείται, δεν τη διαπραγματευόμαστε με καμία κυβέρνηση. Για μας η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Τέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ