22 Φεβ 2012

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας από μέλη του ΟΕΚ και ΟΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας.

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Συνεχίζεται η αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20/2, παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη από μέλη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Έδεσσας, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Έστίας στον κ. Θεοδωρίδη ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων για συνέχιση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των δύο οργανισμών που έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση των εργαζομένων και την κατάσχεση της περιουσίας των υπηρεσιών αυτών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας για το θέμα αυτό. Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων μετέφερε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη την οργή και αγανάκτηση όλων των υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν με τη φράση «καταλύεται το κοινωνικό κράτος» .

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, οι εργαζόμενοι στις δύο υπηρεσίες ανέφεραν ότι από την κατάργηση των οργανισμών πλήττονται πάρα πολλοί δικαιούχοι οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια, αυτοί που δικαιούνται επιδότηση ενοικίου και επιδότηση τραπεζικού επιτοκίου με συνέπεια την επιβάρυνση του ήδη κατακερματισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού. Επίσης, αναφέρθηκαν και οι επιπτώσεις από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που είναι η διακοπή του κοινωνικού τουρισμού και το σημαντικότερο όλων, το κλείσιμο των 25 βρεφονηπιακών σταθμών που παρείχαν εκπαιδευτικές και υπηρεσίες σίτισης εντελώς δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Έργατικής Εστίας δεν λαμβάνουν καμία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού και οι υπάλληλοι αμείβονται από εργοδοτικές εισφορές και εισφορές των εργαζομένων με τα αποθεματικά των δύο οργανισμών να φτάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: « Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και ο Έλληνας εργαζόμενος έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια κατακρεούργησης του σώματος των κοινωνικών υπηρεσιών σε μια περιοχή, την Πέλλα που έχει δεχθεί και άλλα σοβαρά πλήγματα στον τομέα του κοινωνικού κράτους. Η κατάργηση των δύο οργανισμών έρχεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας και σημαίνει επιπρόσθετο οικονομικό βάρος για τους πολίτες που έχουν λάβει οικονομική επιχορήγηση από τους δύο οργανισμούς και κάθε μορφής βοήθεια στην καθημερινότητά τους. Αντίθετα πρέπει να προταθεί και να υλοποιηθεί η ενίσχυση των κοινωνικών δομών που παρουσιάζουν αξιόλογο έργο προς όφελος της κοινωνίας μας».

Υπογραφή και άλλης επένδυσης με συγχρηματοδότηση από το LEADER

Θ. Θεοδωρίδης: Εστίαση στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας
Μία νέα επένδυση προστέθηκε σήμερα στον κατάλογο των επενδύσεων που συγχρηματοδοτούνται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER με την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προέδρου της ΑΝΠΕ κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του δικαιούχου του έργου κ. Μάνδη Παναγιώτη. Αφορά την ανέγερση ψυκτικού θαλάμου διατήρησης νωπών φρούτων και διαλογητηρίου στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνι του Δήμου Έδεσσας. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στις 407.070,08 ευρώ.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό μέρος της οικονομίας της ελληνικής υπαίθρου. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρήσεων που διατηρούν, επεξεργάζονται και διακινούν τα ποιοτικά προϊόντα της Πέλλας δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής και τη στήριξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Μέσω του LEADER δημιουργείται μία ευοίωνη προοπτική για τη διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, την ανάπτυξή τους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους στο σύγχρονο, απαιτητικό, οικονομικό περιβάλλον».

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή του 9ου Δ.Σ. Γιαννιτσών

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Τήρηση των προδιαγραφών και του χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσης.
Την Τετάρτη 15/2, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που επιβλέπουν το συγκεκριμένο έργο, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο που πρόκειται να ανεγερθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Η επίσκεψη του κ. Θεοδωρίδη, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη των προκαταρκτικών εργασιών από την πλευρά του αναδόχου, της εταιρείας «ΆΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» , που είναι απαραίτητες και πολύ σημαντικές για την υλοποίηση του έργου. Οι εργασίες αυτές αφορούν τις τοπογραφικές εργασίες και τις μελέτες για τη μεταφορά δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο χώρο των εργασιών ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι ξεκινά ουσιαστικά η κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών. Οι τοπογραφικές μελέτες και οι άλλες προκαταρκτικές εργασίες κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την τήρηση των προδιαγραφών που έχουμε θέσει για την ποιοτικότερη κατασκευή του έργου. Παρακολουθώ προσωπικά την πορεία αποπεράτωσης των εργασιών και σε συνεργασία με το Δ/ντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας κ. Τελιανίδη, ώστε να τηρηθεί στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Η άμεση έναρξη και αποπεράτωση των σχολικών κτιρίων και υποδομών γίνεται πράξη ώστε να χαρίσουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και ποιοτικότερη παιδεία. Η νέα γενιά χρειάζεται τη στήριξη όλων μας ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε »

Εν κατακλείδι τονίζεται ότι το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σχολικά συγκροτήματα, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, το 8ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας στα οποία οι εργασίες κατασκευής και τελικής υλοποίησης έχουν μπει στην τελική ευθεία. Ιδιαίτερες προσπάθειες καταβάλλονται από τον κ. Θεοδωρίδη εξάλλου για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά την κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, στην περιοχή Σμαρέκα, προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθεί και αυτό στο ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και τον Δήμαρχο κ. Γιάννου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης».

Συγκρότηση Επιτροπής εξέτασης αιτημάτων ασφαλισμένων ΟΓΑ στην ΠΕ Πέλλας

Συνεργασία Θ. Θεοδωρίδη με Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Μετά από συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου και του Γενικού Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Ηλία Θεοδωρίδη, υπογράφηκε Απόφαση συγκρότησης Επιτροπής εξέτασης ασφαλισμένων ΟΓΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Συγκεκριμένα, έργο της Επιτροπής είναι να αποφαίνεται για την ανανέωση ή μη του βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε περιπτώσεις προβαλλόμενης οικονομικής αδυναμίας για την καταβολή τυχόν ληξιπρόθεσμων εισφορών σύνταξης και ασθένειας. Η συγκρότηση της Επιτροπής προβλέπεται από το Ν. 2458/97 (άρθρο 14) έχει διετή θητεία και κρίνει τα αιτήματα των ενδιαφερομένων με βάση το αντικειμενικά στοιχεία τα οποία προσκομίζουν, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που τηρούνται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Η μη συγκρότηση της Επιτροπής, από το καλοκαίρι του 2011 λόγω ασάφειας στο νομικό πλαίσιο, είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολλών κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, οι οποίοι λόγω της οικονομικής ύφεσης βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία και δεν είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και πολύ καιρό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνική προστασία των αδυνάτων αποτελεί σημαντική υποχρέωση της πολιτείας. Βεβαίως, καθήκον μας είναι αυτό να γίνεται πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και βάση αντικειμενικών αποδείξεων. Είναι άδικο συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση, να βιώνουν επιπλέον ταλαιπωρία και να μην έχουν πρόσβαση σε ζωτικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη. Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θύμιο Σώκο για την άμεση ανταπόκρισή του και τη συνεργασία μας στην εξεύρεση λύσεων στο πλαίσιο της νομιμότητας και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών».

7 Φεβ 2012

24η AGROTICA - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Συγχαρητήρια στους συντελεστές της οργάνωσης και θερμές ευχαριστίες στον κόσμο που μας επισκέφτηκε

Απόλυτα επιτυχής χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το χρονικό διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου 2012, με διοργανωτή την Helexpo. Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έγινε σε ξεχωριστή ενότητα του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του και την πληρότητα της παρουσίασής του.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με την Περιφερειακή Σύμβουλο κα. Μαρία Ζωγράφου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ανδρίτσο Γιάννη, το Διευθυντή κ. Τρύφων Τσαντάκη και την ομάδα στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής υποδέχθηκαν και εξυπηρέτησαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έδειξαν ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και τις τουριστικές δυνατότητες της Πέλλας. Το τελευταίο σαββατοκύριακο της έκθεσης στο περίπτερο υπήρξε κυριολεκτικά κοσμοσυρροή, ενώ ήταν ιδιαίτερα θετικά τα σχόλια όλων όσων δοκίμασαν από τη μεγάλη ποικιλία τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που προσφέρθηκαν (φρέσκων και μεταποιημένων). Παράλληλα, δόθηκαν πληροφορίες και πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους εμπόρους και αντιπροσώπους για την προώθηση προϊόντων από την περιοχή μας σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τους πολυάριθμους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το μεγάλο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να δοκιμάσει τα προϊόντα μας και να νιώσει ασφάλεια για τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής που διαθέτουν. Στόχος μας είναι η Πέλλα να καταστεί συνώνυμο της Ποιότητας και, στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιούμε συγκεκριμένες δράσεις προώθησης στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια επίσης, στην ομάδα των συντελεστών της οργάνωσης του περιπτέρου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην παρουσίαση της Πέλλας και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του φιλόξενου χαρακτήρα μας. Ακόμη, ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παραγωγούς και επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν για την αντιπροσωπευτική προβολή τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων».

Στην 24η Agrotica υπήρχαν πολλές αξιόλογες συμμετοχές με ανεξάρτητα περίπτερα παραγωγών και επιχειρηματιών της Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τα περίπτερα και είχε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους περισσότερους. Επίσης, συμμετείχε στην εκδήλωση «Διαδρομές Ανάπτυξης στην Γεωργοκτηνοτροφία» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σειρά εισηγήσεων για τη δημιουργία σύγχρονων, ανταγωνιστικών γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ειδική συνεργασία είχε εξάλλου ο κ. Θεοδωρίδης και με τους οικοδεσπότες της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημήτριο Ευθυμιάδη.

Η ομάδα που ανέλαβε την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην φετινή Agrotica απαρτίζονταν από τα επόμενα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής: Μπαλάσκα Παναγιώτα, Δελλής Γιώργος, Γιαλασή Άννα, Δασκάλου Νικολέττα και Καρακίτης Χαράλαμπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προεργασία της συμμετοχής είχε εργαστεί με ιδιαίτερο ζήλο ο εκλιπών Γεωπόνος κ. Βάιος Ρούμελης. Ήταν το τελευταίο σημαντικό έργο με το οποίο ασχολήθηκε στην υπηρεσία του και η εργασία των συναδέλφων του για την άρτια οργάνωση της συμμετοχής είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας της Π.Ε. Πέλλας στην Agrotica υπήρξαν προσφορές και συνεργασία με τις ακόλουθες επιχειρήσεις και παραγωγούς στους οποίους εκφράζονται ειλικρινείς ευχαριστίες:

Γαλανός, Κοτόπουλα Μεσημερίου Α.Ε. (κοτόπουλα, παρασκευάσματα κρέατος)
Ζλάτης Α.Β.Ε.Ε. (Αλλαντικά)
Γερακάρης Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε. (Τυροκομικά προϊόντα)
Χριστάκης Α.Β.Ε.Ε. (Τυροκομικά προϊόντα)
ECOFOOD A.E. (εμφιαλωμένα νερά)
Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας (μήλα)
Γυναικείος Παραγωγικός Συνεταιρισμός Άρνισσας (μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά)
Β. Χαλβατζής & Σια Α.Β.Ε.Ε. (τουρσιά, γλυκά του κουταλιού)
ELISA Fruit (ακτινίδια)
ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (κονσέρβες κομπόστα)
SKO A.E. (κονσέρβες κομπόστα)
Παπανάρετος Α.Ε (ΑΤΕΝ) (γλυκά, βουτήματα)
ΔΑΝΑΙΣ Α.Ε. (Κονσέρβες)
Γκλαβάκης Ιωάννης (γλυκά, τσίπουρο)
Κατσαμπέρης-Σταπατώρης Α.Ε. (ΠΕΛΛΙΣ) (τυροκομικά προϊόντα)
Τσελεπής Θεόδωρος (Βλάχα) (τυροκομικά προϊόντα)
Κ. Γιαγκούλας & Σία Ο.Ε. (ΜΑΚΑΛ) (αλλαντικά)
Τσιρόπουλος Αναστάσιος (κρασιά)
Τέρμιναλ τροφίμων Α.Β.Ε.Ε. (Αντιπρόσωπος εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ στην Π.Ε. Πέλλας)
Βουλγαρίδης (αλεύρια)
Καμαράκη Μαρία (ελαιοτριβείο)
Δροσιά Αλεξάνδρου (σπαράγγια)
Κτήμα Πεντερίδη (κρασιά)
Κασσίδης Στέφανος (Ρόδι ΕΠΕ) (ρόδια)
Βέρμιο ΕΠΕ (συσκευασία τυριών)
Παυλίδης Α.Ε (κονσέρβες κομπόστα)
Βιοαγρός (φρούτα, λαχανικά, αλεύρι, ελιές, ξηροί καρποί, όσπρια)
Παπαδόπουλος Χρήστος (ζυμαρικά)
Μπαλακανάκης Olympic Fruit (ακτινίδια)
Καισούδης (αρωματικά φυτά)
NEFELI Fruit (αχλάδια)
ALTERRA (υλικό προβολής)
Αρτόπουλος Ιορδάνης (μέλι και προϊόντα μελιού)
Αποστολίδης Παναγιώτης (μέλι και προϊόντα μελιού)
Κτήμα Λίγας (κρασιά)
Μελετιάδης (κρασιά)
Κτήμα Αλεξανδρίδη (κρασιά)
Χούσνης Νικόλαος (κρασιά)

5 Φεβ 2012

Εκδήλωση μνήμης Μακεδονομάχων στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Τιμούμε τους ήρωες Μακεδονομάχους και εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους


Με επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τους επτά ήρωες Μακεδονομάχους του Μεσημερίου οι οποίοι σφαγιάστηκαν άνανδρα από Βούλγαρους κομιτατζήδες, στις 2 Φεβρουαρίου 1905.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Πέλλας κκ. Β. Γιουματζίδης, Η. Θεοδωρίδης, Γ. Καρασμάνης και Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου κ. Αντώνιος Βλαδίκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων κ. Τρύφων Σιβένας, ο πρώην Νομάρχης κ. Πάκης Σιβένας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου. Το ιστορικό της ημέρας ανέπτυξε ο κ. Χρήστος Βέσκος, μέλος του συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και εξήρε τον αγώνα και την αυτοθυσία των γηγενών Μακεδονομάχων οι οποίοι συνέβαλλαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του ιερέα Ευστάθιου Παπαστογιάννη, ενός εκ των πεσόντων ηρώων της 2ας Φεβρουαρίου 1905, που είναι στημένο στο προαύλιο χώρο του ναού, με τη συμμετοχή στρατιωτικής παράταξης και της μπάντας της ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την πραγματοποίηση του 1ου Αγώνα Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου, μήκους 12 χιλ., που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας και το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας. Ο αγώνας είχε σημείο εκκίνησης και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας, συμμετείχαν πολλοί αθλητές με μεγάλο εύρος ηλικιών και οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος των 100 χρόνων από τον Μακεδονικό Αγώνα (1912 -2012).

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Τιμούμε τη μνήμη των αδικοχαμένων ηρώων του Μεσημερίου και όλων των Μακεδονομάχων αγωνιστών και πεσόντων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Ο αγώνας και η αυτοθυσία που επέδειξαν μας εμπνέουν, ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της».

Στη συνέχεια αναφέρονται τα ονόματα των επτά ηρώων Μακεδονομάχων:

1. Ιερέας Ευστάθιος Παπαστογιάννης
2. Τρύφων Αθανασίου
3. Κωνσταντίνος Κίτσος
4. Νικόλαος Μποζίνης
5. Κωνσταντίνος Ζαφειρίου
6. Στέργιος Γιαννάκης, και
7. Τρύφων Θωμάς.

Ανοικτοί οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης συγχαίρει και ευχαριστεί το προσωπικό που εργάστηκε στον τομέα της πολιτικής προστασίας Παρά τις αντίξοες συνθήκες (η σφοδρή χιονόπτωση κάλυψε το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας), τόσο οι δρόμοι του εθνικού, όσο και του περιφερειακού οδικού δικτύου παρέμειναν ανοικτοί. Το τελευταίο 24ωρο βρίσκονταν σε ετοιμότητα και συμμετείχαν στην επιχείρηση του εκχιονισμού 16 μηχανήματα με οδηγούς οι οποίοι εργάστηκαν πολλές ώρες σε βάρδιες προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά στην κυκλοφορία τα 300 περίπου χιλιόμετρα του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο στον τομέα της πολιτικής προστασίας και σε δήλωσή του αναφέρει: «Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά το προσωπικό πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, των Δήμων, των συνεργείων εκχιονισμού, της τροχαίας και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, από νωρίς εχθές το απόγευμα, προκειμένου να διατηρηθεί η βατότητα και η ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Καθώς η βελτίωση του καιρού είναι προσωρινή θα απαιτηθεί να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και τις επόμενες ημέρες και ώρες. Όσοι επισκεφτούν την Πέλλα, αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την ομορφιά του χιονιού και του τοπίου».

1 Φεβ 2012

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του εκχιονισμού σε επιμέρους σημεία του οδικού δικτύου. Αυτή τη στιγμή εργάζονται έξι μηχανήματα και εφόσον υπάρξει επιδείνωση των συνθηκών θα προστεθούν κι άλλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολουθεί και συντονίζει προσωπικά το έργο του εκχιονισμού. Αργά το απόγευμα βρίσκονταν στο δρόμο Αριδαία-Έδεσσα και πρόκειται να μεταβεί και σε άλλα σημεία ώστε το οδικό δίκτυο της Πέλλα να παραμείνει ανοικτό προς όλες τις κατευθύνσεις. Παρόλα αυτά, συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να είναι οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε δρόμους που είναι καλυμμένοι με χιόνι ή παρουσιάζουν ολισθηρότητα.

Μετά από σχετική οδηγία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, η απόφαση για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων θα ληφθεί από τους κατά τόπους Δημάρχους σε συνεργασία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχαριστεί θερμά το προσωπικό των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, των Δήμων και των άλλων φορέων, τα συνεργεία εκχιονισμού και την Τροχαία για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η πίστη στο Θεό μας δίνει δύναμη και ελπίδα
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ τέλεσε Αγιασμό στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Ο Αγιασμός τελέστηκε με αφορμή την είσοδο στη νέα χρονιά και την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ζωγράφου και Μαρία Καράμπελα, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Μουσμούτης, Διευθυντές και Προϊστάμενοι υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.

Ο Σεβασμιότατος επέδωσε στον κ. Αντιπεριφερειάχη μία εικόνα Του Χριστού την οποία έφερε από το Άγιο Όρος και ευχήθηκε «ο Χριστός να είναι συμπαραστάτης του έργου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας». Ο κ. Θεοδωρίδης, από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της πίστης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να έχουμε τη βοήθεια και την στήριξη Του Θεού σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, χρειαζόμαστε δύναμη και ελπίδα καθώς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πιο δύσκολες και απαιτητικές δράσεις με στόχο την τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Εκταμίευση της προκαταβολής για τη χρηματοδότηση έργων LEADER

Άμεση ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), για την εκταμίευση της προκαταβολής με την οποία θα καλυφθεί το ποσοστό της επιδότησης των έργων που έχουν ενταχθεί στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER (Άξονας 1). Το αίτημα υποβλήθηκε στις 22/12/2011 και το ποσό της προκαταβολής το οποίο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ διατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό της Αναπτυξιακής Πέλλας που είναι ο τοπικός φορέας διαχείρισης του προγράμματος σήμερα (30/1/2012). Το ποσό της προκαταβολής αντιστοιχεί στο 19,48% του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης που φτάνει στα 5,2 εκατομ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καθώς επισπεύδονται σημαντικά οι διαδικασίες χρηματοδότησης κι αποπεράτωσης των ενταγμένων έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα LEADER στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η τοπική αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα και η εκταμίευση του ποσού της προκαταβολής θα δώσει μία ανάσα στους τοπικούς επιχειρηματίες. Τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν εντός των τιθέμενων χρονοδιαγραμμάτων και να συμβάλλουν κι αυτά στη βελτίωση της επιχειρηματικής εικόνας και στην αύξηση του τζίρου της αγοράς».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας ότι το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Αριδαίας μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου , στο Εξαπλάτανο Αλμωπίας.
Για κάθε πληροφορία και ενημέρωση, σε γεωργοκτηνοτροφικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα, τα οποία λειτουργούν κανονικά.

1η Σύσκεψη για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών 2012

Πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτερα, 23/1, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, η πρώτη σύσκεψη για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2012. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη,
συμμετείχαν ακόμη ο Δ/ντής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Μέριμνας κ. Κόντος, ο Γεν. Δ/ντής της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Κιοσέογλου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας.

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα της έγκαιρης προετοιμασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών του 2012. Άλλωστε, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε, σε μια σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο καιρό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την έγκαιρη οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος σε επίπεδο Περιφέρειας.

Στη συζήτηση που διενεργήθηκε αναφέρθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια του προγράμματος και για το λόγο αυτό ο κ. Θεοδωρίδης ζήτηση από όλους τους φορείς να είναι σε εγρήγορση για την κατάλληλη προετοιμασία και την άμεση επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα ανακύψουν.

Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: « Από την εμπειρία της επιτυχούς υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών πέρυσι και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από τον Ιανουάριο. Η Π.Ε. Πέλλας δίνει μεγάλη σημασία στην πρόληψη, για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της. Στοχεύουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα φέτος κάτι που απαιτεί σωστό και έγκαιρό προγραμματισμό. Τέλος, η συνεργασία και η βοήθεια όλων των πολιτών για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα εμφανιστούν κρίνεται πολύτιμη. Εύχομαι καλή δύναμη στις υπηρεσίες και στα στελέχη που θα επωμιστούν την αποπεράτωση του προγράμματος».