18 Ιουλ 2013

Διευκολύνσεις για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2013 που έγιναν στην Π.Ε. Πέλλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων σε πληγέντες από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Αμέσως μετά από την θεομηνία που έπληξε την Π.Ε. Πέλλας οι τοπικές αρχές είχαν κινητοποιηθεί και ζήτησαν τη συνδρομή της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών. Η έκδοση της συγκεκριμένης Απόφασης δικαιώνει τις προσπάθειες και τις συντονισμένες ενέργειες της τοπικής κοινωνίας και ανοίγει το δρόμο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων σε ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. 
Η Απόφαση αφορά τόσο κτίρια κατοικιών, όσο και επιχειρήσεων καθώς επίσης και δημόσια κτίρια. Η Υπουργική Απόφαση Απόφαση υπ. αριθμ. 1891/Α325/ 18.06.2013, εκδόθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά από τη θεομηνία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ1494/Β/20.06.13 με θέμα: "Οριοθέτηση περιοχών και πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και προσωρινή στέγαση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 25ης Φεβρουαρίου και 4ης Μαρτίου 2013 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας". 
Στην συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση οριοθετούνται ως πλημμυρόπληκτες περιοχές η Δ.Κ. Γιαννιτσών της Δ.Ε. Γιαννιτσών και η Τ.Κ. Νέας Πέλλας της Δ.Ε. Πέλλας του Δήμου Πέλλας, καθώς και η Δ.Κ. Σκύδρας της Δ.Ε. Σκύδρας του Δήμου Σκύδρας της Π.Ε. Πέλλας. Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες ορίστηκε η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (Υ.Α.Σ.Β.Ε.). 
Σύμφωνα με την Απόφαση ορίζεται προθεσμία ενός (1) έτους, από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της παρούσας Απόφασης για την υποβολή, από τους ενδιαφερόμενους, αίτησης στην Υ.Α.Σ.Β.Ε. για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίσμα και την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του. 
Οι αιτήσεις αυτές θα συνοδεύονται από τίτλους ιδιοκτησίας, τοπογραφικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτίσματος. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία σύμφωνα με τα επόμενα στοιχεία: Υ.Α.Σ.Β.Ε. 
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 176, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54249 
Τηλέφωνο: 2310313466 
Ηλ. Ταχυδρομείο: yasbe.gram@ggde.gr 
Ιστότοπος: WWW.yasbe.gr

Ένα βήμα πριν από την προκήρυξη 4 έργων 11.850.000,00 € στην Π.Ε. Πέλλας

Φώτο Αρχείου
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν περιλαμβάνονται, 
μεταξύ άλλων, τέσσερα σημαντικά θέματα τα οποία εισηγείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Συγκεκριμένα, τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Πέλλας είναι: 
1. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδοστρώματος και κατασκευή κόμβων στην επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου» προϋπολογισμού 650.000,00 € 
2. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου με τίτλο: «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» προϋπολογισμού 10.800.000,00 € 
3. Έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου: «Καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Έδεσσας» προϋπολογισμού 120.000,00 € 
4. Έγκριση διακήρυξης δημοπράτησης του έργου: « Αποκατάσταση φθορών γεφυρών αγροκτήματος Αγίας Φωτεινής Δήμου Έδεσσας» προϋπολογισμού 280.000,00 € 
Τέλος, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αναμένεται να δρομολογήσει και άλλα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα και ανταποδοτικά για την Πέλλα και τους πολίτες στον τομέα της οδοποιίας, της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις και στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΟΥ

Ξεκίνησε το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Αναλύσεις μελιού” από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μελισσοκόμοι και Mελισσοκομικές Oργανώσεις που ασκούν εμπορική δραστηριότητα,διαθέτοντας το μέλι που παράγουν προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς ) στην αγορά, καθώς και συσκευαστές τυποποιητές μελιού, που συσκευάζουν τυποποιούν κα εμπορεύονται μέλι προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να επιδοτηθούν για τις αναλύσεις μελιού. 
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια και οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν σχετικό φάκελο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας έως της 5 Αυγούστους 2013 που να περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
1. Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα 
2. Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου 
3. Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης για τον ορισμό του τραπεζικού λογαριασμού 
4. Αποδεικτικά στοιχεία εμπορίας του παραγόμενου μελιού (π.χ. αποδείξεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης, ιδιωτικά συμφωνιτικά κλπ.) 
5. Πρωτότυπα εξοφλημένα τιμολόγια αναλύσεων δειγμάτων μελιού, που να φέρουν υπογραφή και ημερομηνία εξόφλησης. 
6. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει προταθεί ή οριστικά υπαχθεί για ενίσχυση – επιχορήγηση σε άλλο πρόγραμμα. 
7. Αποδεικτικά διαπίστευσης του εργαστηρίου για τις αιτηθείσες αναλύσεις μελιού. 

11ο Παγκόδμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιταριά της Π.Ε. Φλώρινας το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στις εργασίες του 11ο Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας με τη συμμετοχή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά, Αφρικής, Ευρώπης, Ελλάδας και πολλών πολιτιστικών συλλόγων πόλεων της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκε και το θέμα της επιλογής της πόλης η οποία θα φιλοξενήσει το Συνέδριο το 2014. Ο κ. Θεοδωρίδης πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα. Τόνισε ότι η οποία πλούσια πολιτισμική παράδοση της πόλης αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου και των εκδηλώσεων που το πλαισιώνουν. 
Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας. 
Το Αντάμωμα αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τους Μακεδόνες και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες της Ομογένειας οι οποίοι κατάγονται από τη Φλώρινα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας. 
Φέτος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων και Ενώσεων η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει συναδέλφους του και να συνομιλήσει με φίλους και γνωστούς από την κοινή τους θητεία στην Αυτοδιοίκηση.

"Παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο έργο υγείας"


Εντός χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από 2 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε 4.700.000,00€ 
Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Παύλο Μάρκου, τον Αν. Διοικητή κ. Βουδρισλή Αλέξανδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Σταυρίδη και τους επιβλέποντες Μηχανικούς του έργου κα Άννα Χήτα και Βασίλειο Χατζηιωαννίδη, καθώς και τη Διευθύντρια Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα ολοκλήρωσης του έργου. Παρών ήταν και ο ανάδοχος του έργου κ. Γιώργος Γιάγκος. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. 
Βασικοί στόχοι κατά τον σχεδιασμό του έργου ήταν οι εξής: 
• Λειτουργικότητα στην οργάνωση των χώρων. 
• Σύνδεση με το υφιστάμενο κτίριο του Νοσοκομείου. 
• Δυναμική και σύγχρονη αισθητική προσέγγιση που να ανταποκρίνεται στην χρήση του ως χώρος υπηρεσιών υγείας. 
Με βάση τα αποτελέσματα της αυτοψίας, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των κτηρίων, η σύνδεση με αερογέφυρα των παλαιών εγκαταστάσεων με τη Νέα Πτέρυγα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ασφαλτοστρώσεις με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και μετά από την επίσημη παράδοση και παραλαβή των εγκαταστάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στη Νέα Πτέρυγα θα αναπτυχθούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες. 
Η νέα διάταξη θα επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται από το Νοσοκομείο και θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας των νοσηλευομένων. Όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση, για τον εξοπλισμό της Νέας Πτέρυγας απαιτείται η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού προϋπολογισμού 270.000,00€ η οποία έχει εγκριθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας Μακεδονίας και ακόμη 950.000,00€ για την εξασφάλιση σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού. 
Ο κ. Θεοδωρίδης, με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ανέλαβε τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προμηθειών από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. 
Εν τω μεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ένταξη στον προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 που ανοίγει τον προσεχή Ιανουάριο ώριμων έργων προϋπολογισμού 6.000.000,00€ για τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, εξοπλισμός μονάδας τεχνητού νεφρού κ.ά.) και την αναβάθμιση τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των διασυνδεμένων Κέντρων Υγείας Κρύας Βρύσης, Αριδαίας, Άρνισσας και Σκύδρας. Με βάση στοιχεία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής των Νοσοκομείων κ. Παύλος Μάρκου, υπάρχει αύξηση των εξυπηρετούμενων νοσηλευομένων κατά 20% ενώ, παράλληλα, έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων, τα δύο Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας παρουσιάζουν πλεόνασμα στον ισολογισμό τους, είναι δηλαδή απολύτως βιώσιμα και ανταγωνιστικά. 
Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την ταχύτητα της αποπεράτωσης των εργασιών και την πλήρη τήρηση των προδιαγραφών. Επίσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον εργολάβο για την ποιότητα της συνεργασίας τους. Τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και αγάπη προκειμένου η τοπική κοινωνία να αποκτήσει ένα σύγχρονο έργο, υψηλών προδιαγραφών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας. 
Από τη μεριά του ο κ. Μάρκου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Α. Τζιτζικώστα για το προσωπικό ενδιαφέρον τους και την προτεραιότητα που έδωσαν στην ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου και στην στήριξη του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη συνεργασία του, ευχαρίστησε επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Α. Βουδρισλής. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επαφή που είχε με τον κ. Θεοδωρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τον συνεχάρη για την ποιότητα και ταχύτητα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου. Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου ώστε να δοθεί άμεσα προς χρήση στην τοπική κοινωνία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας των πολιτών με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για θέματα του οδικού δικτύου

Η Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι για θέματα του οδικού δικτύου μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα, προβλήματα που εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο όπως απουσία πινακίδων σήμανσης – πληροφοριακών πινακίδων, καταστροφή πινακίδων οδοσήμανσης, δυσλειτουργία φωτεινού σηματοδότη, καταστροφές οδοστρώματος παρακαλούμε να αναφέρονται στα τηλέφωνα 2381-3-51305 και 2381-3-51306. 
Επίσης, οι πολίτες της Πέλλας έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση pepellas1@gmail.com 
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δηλώνεται ότι: «Στα νέα συστήματα εσωτερικής επικοινωνίας μέσω του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες έρχεται να προστεθεί η επικοινωνία των πολιτών με στελέχη της Π.Ε. Πέλλας για την αναφορά προβλημάτων, παραπόνων κ.λπ. 
Την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση στους δρόμους και σκοπός είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα και τυχόν ατυχήματα. Άλλωστε, αποδεδειγμένα, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Αντιπροσωπεία Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφτηκαν σήμερα (9/7) το μεσημέρι τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και να μετακινήσει προσωπικό των συγκεκριμένων υπηρεσιών. 
Την αντιπροσωπεία συνόδευαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, εργαζόμενοι των ΚΕΠ και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του δημοσίου. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την μεγάλη προσφορά των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων στους οργανισμούς που εργάζονται και στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σημαντικά έσοδα που αποκομίζει το ελληνικό δημόσιο από την προστασία και συντήρηση των σχολικών μονάδων από τους σχολικούς φύλακες, ενώ σημαντική είναι και η προστασία που προσφέρουν στους ανήλικους μαθητές από εξωσχολικούς. 
Αντίστοιχα η προσφορά της δημοτικής αστυνομίας και η συμβολή της στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Δήμων είναι ανεκτίμητη. 
Ο κ. Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή και συνομίλησε με τα μέλη της Αντιπροσωπείας. Τόνισε ότι, ως αυτοδιοικητικός, γνωρίζει από την προσωπική εμπειρία του το σημαντικό έργο και την προσφορά των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων. 
Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν ανάγκη από καλά στελεχωμένες υπηρεσίες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας και ασφάλειας υπηρεσίες στους πολίτες. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και πρακτικά «δεν περισσεύει κανένας». 
Ο κ. Θεοδωρίδης ανέλαβε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς επίσης και στελέχη της κυβέρνησης με τα οποία βρίσκεται σε επαφή για το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας.

7 Ιουλ 2013

"Στόχος μας η επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων"


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, συναντήθηκαν σήμερα (3/7) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλειο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μποτό Αργύριο, στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα. 

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης των καταστροφών από φυσικά αίτια (χαλαζοπτώσεις) που έπληξαν παραγωγές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε για την έκταση των καταστροφών, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 
Παράλληλα, επισήμανε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι αγρότες και τις αναμενόμενες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία η οποία στηρίζεται στα αγροτικά εισοδήματα. 
Η ανταπόκριση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ ήταν άμεση και αύριο (Πέμπτη 4/7) πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη των κκ. Έξαρχου και Μποτού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προκειμένου να εξετάσουν από κοντά τις ζημίες και να οργανώσουν καλύτερα τη διαδικασία της αποτίμησης και καταβολής των αποζημιώσεων. Στόχος είναι να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών, με δικαιοσύνη για τους αγρότες και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων από τον σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, με επιστολή του, συγχαίρει τον Αθλητικό Σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» Γιαννιτσών για την διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Παγκορασίδων. 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει: 

«Προς τον ΓΑΣ ‘‘Μέγας Αλέξανδρος’’ 

Η κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Παγκορασίδων από τον σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος» Γιαννιτσών, μας γέμισε υπερηφάνεια. Επίσης, τόνωσε το ηθικό μας την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε και οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από πνοές ελπίδας και αισιοδοξίας. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Ομάδας κ. Πυθαγόρα Δημητριάδη, στον Χορηγό κ. Ζορμπά Μιχάλη, στην Προπονήτρια κα. Ελένη Αναστασίου και φυσικά στις αθλήτριες και στους γονείς τους και όλους τους υποστηρικτές της ομάδας. Ειλικρινά συγχαρητήρια για την πρωτιά σας και καλή επιτυχία στη συνέχεια των αγώνων σας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ίδιος μου προσωπικά στηρίζουμε τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, είμαστε δίπλα στους αθλητές μας και αναγνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά του στην ψυχοσωματική υγεία της νεολαίας.
 Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλία 
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
 Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».

Εκδηλώσεις υποδοχής των ιερών λειψάνων της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, την παραμονή της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις υποδοχής του Ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας. 
Η δεξιά της Αγίας μεταφέρθηκε στην πόλη από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης την τέλεση Μέγα Αρχιερατικού εσπερινού και αργότερα απόδειπνου και χαιρετισμούς της Θεοτόκου. 
Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Η υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας μάς δίνει την χάρη και την ευλογία Του Θεού. Ο αγώνας των πιστών είναι αδιάκοπος ενώ μέσα από την πίστη, την ελπίδα, την ενότητα και την αγάπη μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».