23 Μαΐ 2014

ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ



O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό  «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής 25 Μαΐου στο 208ο Εκλογικό Τμήμα - Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


22 Μαΐ 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

 
Συνεχίζει τις περιοδείες του σε περιοχές των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με στόχο την τελική επικράτηση του συνδυασμού στις επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαϊου. 
Ο κ. Θεοδωρίδης, στις συναντήσεις που έχει καθημερινά με πολίτες, τους ευχαριστεί για τη στήριξή τους στην «Αλληλεγγύη» και στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλεί όλους τους πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» και πάλι πρώτη δύναμη, στην Πέλλα αλλά και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για να έρθει η μεγάλη νίκη στο Β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Μια νίκη η οποία θα είναι νίκη για την αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρίδης θα πραγματοποιήσει δύο κεντρικές ομιλίες την Παρασκευή, 23/5, στα Γιαννιτσά, στις 20:30 στον πεζόδρομο (πλατεία ΕΠΟΝ) και στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης στο πολιτικό του γραφείο. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα έχει την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα της «Αλληλεγγύης» και θα στείλει το μήνυμα της νίκης του Απόστολου Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαϊου. 
Άλλωστε, την Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» κ. Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην Έδεσσα και τα καταστήματα στον πεζόδρομο όπου ευχαρίστησε τους πολίτες για την ψήφο και τη στήριξή τους στην «Αλληλεγγύη». 
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Πέλλας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας χωρίς εφησυχασμό για την τελική επικράτηση του συνδυασμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καθώς επίσης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Επικεφαλή της «Αλληλεγγύης» κ. Τζιτζικώστα σε επίσκεψη στα Γιαννιτσά την Τετάρτη, 21/5, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Ξυνίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. 
Στη συνέχεια, συνάντησαν τους πολίτες και τους καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της πόλης και, ακολούθως παραβρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. 

19 Μαΐ 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον επικείμενο β’ γύρο των Περιφερειακών εκλογών την Κυριακή, 25 Μαΐου: «Οι πολίτες εκφράστηκαν και ανέδειξαν, με τη δύναμη της ψήφου τους, το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» με Επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, πρώτη δύναμη στον Α’ γύρο των εκλογών για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Επίσης, ανέδειξαν την Πέλλα, πρώτη Περιφερειακή Ενότητα σε όλη την Περιφέρεια με ποσοστό 38,43 %. 
Η Πέλλα, μαζί με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, τίμησαν με την ψήφο τους την πρότασή μας που ήταν καθαρά Αυτοδιοικητική, πέρα και πάνω από κόμματα, με μοναδικό προσανατολισμό τα τοπικά προβλήματα και την οικονομική και κοινωνική Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους της «Αλληλεγγύης» για την αναγνώριση του έργου μας και την εμπιστοσύνη τους και τους καλώ, μαζί με όλους τους ψηφοφόρους της Κεντρικής Μακεδονίας, να συνεχίσουμε όλοι μαζί δυναμικά τον αγώνα για μία ισχυρή πλειοψηφία στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ


18 Μαΐ 2014

Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κρύα Βρύση

Στο 208ο εκλογικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης άσκησε στις 11:15, σήμερα το πρωϊ το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Ο κ. Θεοδωρίδης χαιρέτισε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα οποία τον διαβεβαίωσαν ότι η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά και χωρίς προβλήματα. Επίσης συνομίλησε με ψηφοφόρους οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.
Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του: «Άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα όπως κάθε πολίτης της Χώρας, στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας. Διαπίστωσα ότι όλα βαίνουν καλώς και θέλω να τονίσω ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική διαδικασία και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων».
Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες ξέρουν να επιλέγουν ανθρώπους με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα που γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου και έχουν τον τρόπο να τα επιλύσουν. Η «Αλληλεγγύη» και ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι οι μεγάλοι νικητές των εκλογών για μια Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία»

17 Μαΐ 2014

15 Μαΐ 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ & ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Δύο κεντρικές ομιλίες θα πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση την Παρασκευή, 16/5. 
 Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης θα μιλήσει στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών – πλατεία ΕΠΟΝ – στις 19:15 και στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης στις 21:30, μπροστά στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας. 
 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα επισημάνει το πολιτικό περιεχόμενο της «Αλληλεγγύης» και δώσει το στίγμα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη πενταετία. 
Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης θα παρουσιάσει τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αλληλεγγύη» με Επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ "ΟΡΑΜΑ"

Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος του Κέντρου κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος είχε συνάντηση με το Διευθυντή κ. Λάζαρο Σιάντση και τα στελέχη του Κέντρου.
Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε για τις δράσεις που υλοποίησε το Κέντρο το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2014 και περιλαμβάνουν εκπαιδεύσεις γονέων και εκπαιδευτικών, ενημερώσεις μαθητών σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και δημιουργία ομάδας εγκυμονούσων γυναικών για την ψυχολογική τους υποστήριξη. Επίσης, το
ντρο πραγματοποίησε διαλέξεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τα παιδιά και τη διαχείριση αυτών από δασκάλους και γονείς. 
Ιδιαίτερα, ο κ. Θεοδωρίδης στάθηκε στο θέμα της δημιουργίας και λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Πέλλας με τη συνεργασία φορέων της περιοχής μας. «Το πολύπλευρο έργο του Δικτύου είναι σημαντικό ειδικά αυτήν την περίοδο που συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες και θέλουν τη βοήθειά μας» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σιάντση και τα στελέχη του Κέντρου για την εκδήλωση «Πασχαλινό Τραπέζι» που πραγματοποίησε το Δίκτυο τις ημέρες του Πάσχα και τη συγκέντρωση τροφίμων, παιχνιδιών και φαρμάκων από την οποία βοηθήθηκαν 250 οικογένειες στην Πέλλα. 
 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η αλληλεγγύη και η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. 
Σε τέσσερις βασικούς άξονες που αφορούν : 
1. τη βελτίωση και διευκόλυνση της πρόσβασης για όλους τους συμπολίτες μας στις μονάδες υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, 
2. τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και μέριμνας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες 
3. την εκπόνηση και υλοποίηση ολοκληρωμένων τοπικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και 
4. την ενίσχυση και στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Δύο σύγχρονα διδακτήρια συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 € παραδίδονται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Π.Ε. Πέλλας

Μετά από την ολοκλήρωση του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, δύο ακόμη σύγχρονα διδακτήρια ολοκληρώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνιά τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών.

Τα νέα σχολεία πρόκειται να υποδεχθούν τους μαθητές και δασκάλους τους από τη νέα σχολική χρονιά, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Η κατασκευή τους ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ενώ με τη λειτουργία τους σταματάει η ταλαιπωρία των μαθητών που αναγκάζονται να συστεγάζονται σ’ άλλα διδακτήρια. 
Σε όλη την επικράτεια της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βελτιώνουν τις συνθήκες εκπαίδευσης για 14.800 μαθητές. 
Παράλληλα, εξοπλίζονται 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με αναπηρίες, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και εξυπηρέτησής τους. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Νιώθω ικανοποίηση και ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έργα που σχεδιάζουμε και ολοκληρώνουμε από κοινού με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις τεχνικές υπηρεσίες και όλους τους τοπικούς φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά. 
Οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός κόσμος της Πέλλας δικαιούνται σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ώστε να αναπτύξουν μέσα σε άριστες συνθήκες τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Κάθε χρόνο οι μαθητές της Πέλλας, όπως και άλλων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, σημειώνουν σημαντικές πρωτιές. Με την ολοκλήρωση των δύο σχολείων στην Αριδαία και τα Γιαννιτσά και του ολοήμερου νηπιαγωγείου στην Έδεσσα αποδεικνύουμε στην πράξη τι σημαίνει ισόρροπη ανάπτυξη».

Ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ekloges.pkm.gov.gr καθώς επίσης στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr 
Οι πολίτες θα μπορούν να περιηγούνται στους παραπάνω ιστοτόπους και να πληροφορούνται συνεχώς για τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών στην περιοχή τους. 
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης «τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας καθιστούν εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη την πρόσβαση στην ενημέρωση για την πορεία των εκλογικών αποτελεσμάτων για όλους τους υποψηφίους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολίτες. 
Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί ο συνωστισμός των ενδιαφερομένων στα εκλογικά τμήματα και στο κέντρο μετάδοσης των αποτελεσμάτων και η διαδικασία συλλογής, μετάδοσης και εξαγωγής των τελικών αποτελεσμάτων θα κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα».

14 Μαΐ 2014

180.000,00 € για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Νοσοκομείο Έδεσσας επισκέφθηκε σήμερα, 13/5, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κ. Ηλία Τσιαμήτρο, καθώς επίσης συνομίλησε με ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και με πολίτες που εξυπηρετούνταν εκείνη την ώρα από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. Μάλιστα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Θεοδωρίδης με τον κ. Τσιαμήτρο, συζητήθηκαν θέματα του νοσοκομείου και αναφέρθηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 180.000,00 € και απομένει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τις ανάγκες κυρίως της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. 
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης άλλωστε στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των μονάδων παροχής υγείας της Π.Ε. Πέλλας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας της Πέλλας επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν καθημερινά τους συμπολίτες μας, παρ’ όλες τις οικονομικές περικοπές και τις ελλείψεις που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια. «Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούμε με σχέδιο και πρόγραμμα. 
Στη συζήτηση που είχα με τον Διοικητή ανέφερα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεπέρασε τα εμπόδια και εξασφαλίστηκαν πιστώσεις ύψους 180.000,00 € για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού που θα πλαισιώσει τις σύγχρονες υποδομές της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα για τη συνεργασία που έχουμε και το έντονο ενδιαφέρον του για τη βελτίωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας που παρέχονται στους πολίτες και, φυσικά, για τη θετική αυτή εξέλιξη για το νοσοκομείο της Έδεσσας και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. 
Προγραμματίζουμε την ένταξη και άλλων έργων στο ΣΕΣ 2014-2020 ώστε να πετύχουμε τον εκσυγχρονισμό των μονάδων υγείας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης.

13 Μαΐ 2014

1.500.000,00 € εξασφάλισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης για την βελτίωση του δρόμου «Έδεσσα-Άγρας»

Φωτογραφία Αρχείου
Ένα σημαντικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας που υποβάλλονταν εδώ και πολλά χρόνια, ικανοποιείται, μετά από ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και την εξασφάλιση ποσού 1.500.000,00 €, ποσό που προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από υπόλοιπο ιδίων πόρων. 
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της Εθνικής Οδού «Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Όρια Π.Ε. Πέλλας» στο οδικό τμήμα «Έδεσσα – Άγρας». Το συγκεκριμένο συγκοινωνιακό έργο συμπληρώνει τα έργα υποδομής του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας, όπως η γέφυρα του Αγίου Γεωργίου που ολοκληρώνεται, το οδικό τμήμα Άγρας – Βρυττά μήκους 6,8 χλμ. που σύντομα επίσης ολοκληρώνεται και τμήμα αυτού έχει ήδη δοθεί σε κυκλοφορία. Ενώ εδώ και χρόνια ολοκληρώθηκε η παράκαμψη της Έδεσσας, το τμήμα του οδικού δικτύου «Έδεσσας – Άγρα» εξακολουθεί να παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα, λόγω της στενότητας του οδικού άξονα, των πολλών στροφών και τη μεγάλη κλίση που οδοστρώματος. 
Η μόνιμη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων κατά μήκος της οδού συμβάλλει παραπέρα στην έλλειψη ικανών συνθηκών προσπέρασης ενώ η κυκλοφορία πραγματοποιείται με πολύ μικρή ταχύτητα, δημιουργώντας συνθήκες εκνευρισμού και υψηλής επικινδυνότητας για τους οδηγούς. Το έργο εντάσσεται στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Π.Ε Πέλλας και σύντομα «ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή του. 
Συγκεκριμένα, στην προμελέτη του έργου περιλαμβάνονται εργασίες βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στα επικίνδυνα σημεία της υπ. αριθμ. 2 Εθνικής Οδού «Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Όρια Π.Ε. Πέλλας» και, ειδικότερα, στο τμήμα «Ψηλή Βρύση-Άγρας», μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων. Λόγω του έντονου ανάγλυφου της περιοχής και του γεγονότος ότι το τμήμα της οδού είναι το μοναδικό σημείο διάβασης της κυκλοφορίας, οι εργασίες προβλέπεται να γίνουν με τη χρησιμοποίηση του υπάρχοντος καταστρώματος, την προσθήκη πρόσθετης λωρίδας στην αριστερή πλευρά του δρόμου στην κατεύθυνση της ανάβασης και τη μείωση της υπάρχουσας κλίσης του 10% σε μέγιστη κλίση 7,8%. 
 Επιπλέον, θα κατασκευαστούν τοιχεία αντιστήριξης σε διάφορες θέσεις για την προστασία από επιφανειακές καταπτώσεις, καθώς, επίσης, έργα υδραυλικής απορροής και πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης των υφιστάμενων οδικών συνδέσεων. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Προχωρούμε στην υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, την βελτίωση του τμήματος της Εθνικής Οδού «Έδεσσα-Άγρας». Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ιδιαίτερα δύσκολο κι έχουν συμβεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα σ’ αυτό. Με το έργο που χρηματοδοτείται βελτιώνουμε θεαματικά τις συνθήκες ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. 
Η υλοποίηση του έργου θα δώσει μία νέα προοπτική στην περιοχή, η οποία αναπτύσσεται τουριστικά και ουσιαστικά εξυπηρετεί σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πέλλας όπως η Έδεσσα με τους καταρράκτες, ο υγροβιότοπος Άγρα-Βρυττών-Νησίου, η Λίμνη Βεγορίτιδα, το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, ο παραδοσιακός οικισμός του Παλιού Αγίου Αθανασίου και οι λοιποί οικισμοί της ορεινής Έδεσσας-Βεγορίτιδας, το Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά και η πρόσβαση προς το Λουτράκι και την Αλμωπία. Για το εν λόγω έργο και, γενικότερα για την ολοκλήρωση των τμημάτων του νέου εθνικού οδικού άξονα που περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, όπως και το τμήμα «Μαυροβούνι-Έδεσσα» έχω στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. 
Ο κ. Τζιτζικώστας από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την αναγκαιότητα βελτίωσης του εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας με την κατασκευή νέων τμημάτων αναγνωρίζοντας τα ανταποδοτικά οφέλη της βελτίωσης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας για τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και επικοινωνίας στο εσωτερικό της Περιφέρειας».

12 Μαΐ 2014

650.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

  • Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των κατοίκων στις μετακινήσεις τους.
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την βελτίωση του επαρχιακού οδικού τμήματος Αριδαίας – Εξαπλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού 650.000,00€. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υπέγραψε με τον Ανάδοχο την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου οδικών υποδομών του Δήμου Αλμωπίας το οποίο μάλιστα ήτανε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της περιοχής. 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό. Στις εργασίες περιλαμβάνονται η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου, η διαπλάτυνσή του και η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο κόμβων. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και ιδίους πόρους. Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων στο τμήμα Αριδαία-Εξαπλάτανος. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνεχής βελτίωση της ταχύτητας και ασφάλειας κυκλοφορίας των κατοίκων στην περιοχή της Αλμωπίας, αλλά και η γρήγορη διακίνηση των τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων. 
Παράλληλα, προωθούμε την επίσπευση των διαδικασιών για την υλοποίηση του ενιαίου έργου των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη γειτνίασή μας με τη Θεσσαλονίκη. 
Όπως έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Θεσσαλονίκη διαδραματίζει πλέον έναν πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Κλείνοντας να αναφέρω ότι για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζουμε μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στους τέσσερις Δήμους».

Ομιλίες στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση

Ανοικτή ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση αντίστοιχα.
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης θα μιλήσει την Παρασκευή 16/5, στις 19:30 στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών – Πλατεία ΕΠΟΝ και στην Κρύα Βρύσης, επίσης στον πεζόδρομο, στις 21:30. 
 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα παρουσιάσει τον απολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τα τρεισήμισι χρόνια και θα αναλύσει τους άξονες και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επόμενη πενταετία παρουσία των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της «Αλληλεγγύης».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Φωτογραφία Αρχείου
Το πρόγραμμα περιοδειών στους τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Πέλλας συνεχίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Ο κ. Θεοδωρίδης, χθες, βρέθηκε στο Δήμο Έδεσσας, στις τοπικές κοινότητες Κλεισοχωρίου, Σάμαρης, Σωτήρα, Νησίου, Άγρα και Μεσημερίου όπου και έτυχε θερμής υποδοχής και δέχθηκε ευχές για την επανεκλογή του στις εκλογές της 18ης Μαϊου. 
Συζήτησε με τους συμπολίτες και φίλους της «Αλληλεγγύης» για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Π.Ε. Πέλλας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Σήμερα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί το Δήμο Σκύδρας και, συγκεκριμένα το Μάνδαλο, το Άνυδρο, την Καλή, τον Προφήτη Ηλία, τη Λιθαριά, την Κρανιά και τη Σκύδρα.

11 Μαΐ 2014

Με δυναμική παρουσία των Ποντιακών Συλλόγων και τη συμμετοχή του κόσμου οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων της Π.Ε. Πέλλας στην Αριδαία



Με τη συμμετοχή των Ποντιακών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των τοπικών και περιφερειακών αρχών και φορέων και την παρουσία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αλμωπίας και όχι μόνο πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Αριδαία.

Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου. Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Σε μία συγκινητική ομιλία ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποτύπωσε με εμφατικό τρόπο το περιεχόμενο και τη μεγάλη σημασία του ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για την μάνα λόγω της σημερινής ημέρας.
Ακολούθησε τελετή Μνημοσύνης, στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στο κέντρο της πόλης όπου ο Αντιπρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Ποργιαζίδης ανάγνωσε ψήφισμα όλων των Ποντιακών Σωματείων της Π.Ε. Πέλλας.
 Έπειτα, οι κ.κ. Ιωάννης Καϊλάρης και Κωνσταντίνος Χασαπίδης απήγγειλαν ποιήματα δίνοντας το στίγμα της ημέρας, μάλιστα και στην ποντιακή διάλεκτο.



Συγκινητική ήταν επίσης, η παρουσία και η απαγγελία ποιήματος του κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη ο οποίος έδωσε το έναυσμα για τον πυρρίχιο χορό που χόρεψαν χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, τοπικές αρχές και εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών φορέων κατέθεσαν στεφάνι στη Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ξεχωριστή «νότα» στην εκδήλωση έδωσε η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών τα μέλη της οποίας τραγούδησαν τρία παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια συνοδευόμενοι από μουσικούς που έπαιξαν λύρα και υπό την καθοδήγηση της μαέστρου κ. Μαίρη Αντωνιάδου. Η εκδήλωση έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


 Ακολουθεί η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη:
"19η Μαΐου του 1919, η απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και η ολοκλήρωση του σχεδίου εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου.
19 Μαΐου 2014, ας ενώσουμε, επιτέλους, τις φωνές μας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ ξεχνούμε.
ΔΕΝ ξεχνούμε την αλησμόνητη πατρίδα μας, τον Πόντο.
ΔΕΝ ξεχνούμε τον τόπο όπου μεγαλούργησε ο Ελληνισμός δημιουργώντας την ξακουστή Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας, χτίζοντας σχολεία και εκκλησίες.
ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ όμως και τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ετών πριν τον ξεριζωμό.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν προσχεδιασμένη. Στην αρχή, είχε τη μορφή ενός οικονομικού πολέμου, αργότερα όμως εξελίχθηκε σε οργανωμένες επιθέσεις, λεηλασίες, υποχρεωτική εργασία, διωγμούς και σφαγές.
Σύσσωμος ο ακαδημαϊκός και καλλιτεχνικός κόσμος της εποχής, με μια επιστολή προς τη Διεθνή Κοινότητα το 1921, καταδίκασε τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «πένθος ολόκληρης της ανθρωπότητας», απευθύνοντας έκκληση στους διανοουμένους του πολιτισμένου κόσμου να παρέμβουν.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός ήρθε λαβωμένος στην Ελλάδα και παρόλ΄αυτά βρήκε το κουράγιο να ορθοποδήσει έχοντας την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων των κατοίκων στα διάφορα σημεία της χώρας.
Εδώ, στην Πέλλα, είμαστε όλοι γνώστες της μεγάλης συμβολής των Ποντίων στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Άλλοι ασχολήθηκαν με την γεωργία, κάποιοι ξαναέστησαν τις επιχειρήσεις που είχανε στον Πόντο και κάποιοι δημιούργησαν νέες. Οι Ποντιακοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, λειτούργησαν σαν υποκατάστατο της ιστορικής πατρίδας, του ΠΟΝΤΟΥ και κράτησαν άσβεστη την ιστορική μνήμη διατηρώντας παράλληλα τα ήθη και τα έθιμα.
Είναι καιρός όμως να πάρει τη σκυτάλη και η Πολιτεία. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την καθιέρωση της 19 Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1994-2014). Είναι καιρός να αναγνωριστεί η 19η Μαΐου ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, γιατί το ζήτημα της Γενοκτονίας αφορά όλους τους Έλληνες.
Και μια που πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι μεγάλη παράλειψη να μην έχει συμπεριληφθεί σε αυτό η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με άλλα λόγια, διαχωρίζονται τα θύματα των Γενοκτονιών και αποδυναμώνεται ο αγώνας για την Αναγνώριση.
Αλλά και κάτι ακόμη. Οφείλει η ίδια η Πολιτεία να βοηθήσει στη Διεθνοποίηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ήδη η Γενοκτονία αναγνωρίστηκε από τα Κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας, της Σουηδίας, της Νότιας Ουαλίας, αλλά και από τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών.
Δεν αρκούν όμως μεμονωμένες αναγνωρίσεις. Πρέπει το ζήτημα να πάρει διεθνείς διαστάσεις, για να αναγκαστεί η Τουρκία να συμβιβαστεί με το παρελθόν της και να ζητήσει συγγνώμη από τους απογόνους των αδικοχαμένων θυμάτων. Αυτός είναι μονόδρομος για να μπορέσει η γειτονική χώρα να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να συμβάλλει στην οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών.
Σήμερα, Γιορτή της Μητέρας, ας τιμήσουμε και τη μνήμη της Ποντίας Μάνας που έχασε τα παιδιά της στα χώματα του Πόντου. Της Ελληνίδας Μάνας του Πόντου που κράτησε δεμένη την οικογένεια, υπέστη τη Γενοκτονία, υπέμεινε τον ξεριζωμό και ξαναέχτισε το νέο της σπιτικό στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την δυναμική παρουσία σας και την παλλαϊκή συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις Μνήμης. Με την επιβλητική και ενεργή παρουσία μας σήμερα, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες γνωρίζουν να αγωνίζονται, να παραμένουν αλληλέγγυοι και να βγαίνουν αλώβητοι από τις δυσκολίες της ζωής.
Αποδεικνύουμε στους προγόνους μας ότι πορευόμαστε με τις ίδιες διαχρονικές αξίες και ιδανικά, έχοντας ένα όραμα για την σύγχρονη Ελλάδα.
Κυρίες και Κύριοι,
Σεβαστό εκκλησίασμα,
Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ως Πόντιοι και ως Έλληνες, τιμούμε τη μνήμη τους και δηλώνουμε υπερήφανοι συνεχιστές της τρισχιλιόχρονης ιστορίας του Πόντου, με την ελπίδα να έχουν πια αναπαυθεί οι ψυχές τους.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, πλήρως αλληλέγγυοι, για μία Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά ισχυρή και ικανή να προσφέρει προοπτική και ελπίδα στα παιδιά της.
Σας ευχαριστώ"

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στα πλαίσια των περιοδειών βρέθηκε σήμερα Σάββατο στο Ριζό και στα γυρίσματα της εκπομπής του καναλιού 4Ε "Στον τόπο που γεννήθηκα" του Δημοσιογράφου Θανάση Κληματσίδα. Μαζί του και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρασαρλίδης


10 Μαΐ 2014

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Την περιοδεία του σε περιοχές των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συνεχίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Αλληλεγγύη» κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις του κ. Θεοδωρίδη σε τοπικές και δημοτικές κοινότητες συνεχίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με τους κατοίκους της Πέλλας, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης». Ειδικότερα, το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Θεοδωρίδη για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής: 
  • Παρασκευή 9-5-2014 Πέλλας - Σκύδρας Ακρολίμνη – Εσώβαλτα – Σταυροδρόμι – Άσπρο – Λιποχώρι - Σκύδρα 
  • Σάββατο 10-5-2014 Αλμωπίας Φούστανη – Νότια – Περίκλεια – Αρχάγγελος - Λαγκαδιά Κυριακή 11-5-2014 Έδεσσας Κλεισοχώρι – Σάμαρι – Σωτήρα – Νησί – Άγρας - Μεσημέρι 
  • Δευτέρα 12-5-2014 Σκύδρας Μάνδαλο – Άνυδρο – Καλή – Προφήτης Ηλίας – Λιθαριά - Κρανιά Πέμπτη 15-5-2014 Αλμωπίας Πιπεριά – Λυκόστομο – Όρμα – Κάτω Κορυφή - Λουτράκι.




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Πέλλας

Aυτοψία πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην επαρχιακή οδό Αριδαία – Σωσάνδρα – Πρόμαχοι και, συγκεκριμένα, στη δεύτερη στροφή - διασταύρωση Σωσάνδρας – Δωροθέας όπου εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης, βελτίωση της καμπυλότητας της στροφής που υπήρχε μέχρι πρόσφατα μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της αντίστροφης κλίσης, με αποτέλεσμα τα συχνά τροχαία ατυχήματα που είχαν σε μερικές περιπτώσεις και το θανάσιμο τραυματισμό των διερχόμενων οδηγών.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, άρχισαν οι εργασίες στο επαρχιακό οδικό τμήμα Αριδαίας – Εξαπλατάνου που περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο κόμβων, τη διαπλάτυνση του οδικού τμήματος - βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 650.000,00 € με χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και από ιδίους πόρους. Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ένα σημείο πολύ επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. 
Ολοκληρώνουμε σταδιακά τις παρεμβάσεις σε όλη την επαρχιακή οδό Αριδαίας – Εξαπλατάνου και θα έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επαρχιακού οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και με τους πόρους που μας διατίθενται από το κράτος συνεχώς να μειώνονται. 
Ο αναπτυξιακός μας προγραμματισμός υλοποιείται με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών της Πέλλας».