19 Δεκ 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Είμαστε με την Πολιτεία, είμαστε με την κοινωνία, είμαστε με την Περιφέρεια. Ο Καλλικράτης είναι ένα κορυφαίο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί». Με αυτή τη φράση ο ..
Παναγιώτης Ψωμιάδης, ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στην τελετή ορκωμοσίας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (μεταξύ αυτών ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ζωγράφου - Τσαντάκη Μαρία, Καράμπελα Μαρία, Ανδρίτσος Γιάννης και Νουσηκύρου Άλκης) όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 7ης-14ης Νοεμβρίου 2010, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τα μηνύματα συνεργασίας και τις συγχαρητήριες επιστολές που απέστειλαν. Επίσης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, που παρέστη στη σημερινή τελετή, για τα «ενωτικά λόγια του», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή, ο Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γ. Νακόπουλος, ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κ. Κασαπάκης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ κ. Γ. Παντής, οι γενικοί πρόξενοι των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και άλλοι εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών, εκπρόσωποι θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών από τους επτά νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχοι και Νομάρχες από όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και συγγενείς των εκλεγμένων, φίλοι και απλοί πολίτες.

Ακολούθησε ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» (Π. Ψωμιάδης), «Μέτωπο Ανάπτυξης» (Μ. Μπόλαρης) και «Καθαρά χέρια – Καθαρές Ιδέες – Καθαρές λύσεις» (Κ. Βελόπουλος) και ορκωμοσία με πολιτικό όρκο, τον οποίο έδωσαν τα μέλη της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας» (Θ. Κωνσταντινίδης), «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» (Αν. Κουράκης), «Οικολογία Αλληλεγγύη» (Μ. Τρεμόπουλος), «Δημοκρατία – Οικολογία - Συμμετοχή» (Ασ. Αικατερινάρη-Ξηροτύρη) και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» (Ι. Κούτρας).

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, ο κ. Ψωμιάδης εκφώνησε πανηγυρική ομιλία εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως νέου αιρετού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από 1/1/2010. Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον προηγούμενο Νομάρχη Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλο για τη μεγάλη του προσφορά στο θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και τους Νομάρχες των υπόλοιπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας.