26 Ιαν 2013

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας

Συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και των Προϊσταμένων Διευθύνσεων και αυτοτελών Τμημάτων πραγματοποιήθηκε  με αντικείμενο την οργάνωση και τον προγραμματισμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας.  
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά για το 2013 και ζήτησε τη στενή συνεργασία των παρισταμένων προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς όλα τα θέματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, μετά και από την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Περιφέρειας με την ανάδειξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Περιφερειάρχη. 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο προκαταρκτικός σχεδιασμός της Περιφέρειας για τη νέα διαχειριστική περίοδο 2014-2020, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, ενώ, μεγάλη σημασία παρουσιάζει το θέμα της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων, λόγω αυτών που μετατίθενται από τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις στους δήμους από 1/1/13 και η αναδιάταξη του προσωπικού προκειμένου να αξιοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι. 
Εξάλλου, οι μεγάλες δημοσιονομικές περικοπές που επηρεάζουν και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αφορούν δραματική μείωση των λειτουργικών και όχι μόνο, εσόδων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς, η ανάγκη μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητας με τα υπάρχοντα τουλάχιστον, μέσα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών. 
Τέλος, την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει και νέα συνάντηση προκειμένου να εξεταστούν ειδικότερα θέματα σύμφωνα με τις εξελίξεις.