6 Ιαν 2011

Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Έδεσσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δέχθηκε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, στο πλαίσιο μίας εθιμοτυπικής επίσκεψης η οποία όμως εξελίχθηκε σε συνάντηση εργασίας. Ο κ. Δήμαρχος συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στενούς συνεργάτες του.

Στο επίκεντρο της συζήτησης κυριάρχησαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και, ιδίως, σε περιοχές που δεν είναι απολύτως σαφή από τη νομοθεσία τα όρια των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα. Ο κ. Περιφερειάρχης, αξιοποιώντας και την πολυετή εμπειρία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ και στην ηγεσία του Δήμου της Κρύας Βρύσης, τόνισε ότι οι νέοι Δήμοι είναι ισχυροί, αναλαμβάνουν μεγάλο εύρος σημαντικών αρμοδιοτήτων και ο κύριος ρόλος τους είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι αιρετές περιφέρειες δεν αποτελούν συνέχεια του διοικητικού μοντέλου των Νομαρχιών που καταργήθηκαν, αλλά αναλαμβάνουν έναν επιτελικό, ουσιαστικό και αναπτυξιακό ρόλο. Κύρια αποστολή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι η Ανάπτυξη, το περιβάλλον και οι υπηρεσίες στον πολίτη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων με στόχο τον προσανατολισμό του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, την προσέλκυση επενδυτών και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε εξάλλου επαφές και συνεργασία με τα στελέχη των κατά τόπους υπηρεσιών, με κύριο στόχο το νέο Οργανόγραμμα να ανταποκρίνεται στο αναπτυξιακό όραμα για την Περιφέρεια.