1 Μαρ 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΝΟ ΓΙΩΤΑ

Εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Οπλαρχηγού Γκόνου Γιώτα, πραγματοποιήθηκαν στα Γιαννιτσά, το τριήμερο 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου. Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΓ, την Ιστορική Λαογραφική Εταιρία «Ο Φίλιππος» και τον Σύλλογο Αγωνιστών Μακεδονικού Αγώνα «Γκόνος Γιώτας», πραγματοποίησαν τριήμερο εκδηλώσεων με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Μακεδονομάχου Οπλαρχηγού.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον τάφο του Μακεδονομάχου στο κοιμητήριο της Μητρόπολης.
Την επομένη, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησε ομιλία από τον Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας «Ο Φίλιππος» κ. Χρηστάκη Ιωαννίδη.
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η υφυπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Γιουματζίδης και Γιώργος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης, οι πρώην δήμαρχοι Γιαννιτσών Στέλιος Βαμβίνης και Νίκος Παπανικολάου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, απόγονοι του Γκόνου Γιώτα και πλήθος κόσμου.
Με την εκδήλωση – αφιέρωμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για τη δράση του οπλαρχηγού Γκόνου Γιώτα, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, την Δευτέρα το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Βασίλειος Γιώτας- Δικηγόρος, Κωνσταντίνος Κάμτσης- Τραπεζικός και Ιωάννης Παπαλαζάρου- Εκπαιδευτικός.