9 Μαΐ 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο εορτασμός της ημέρας της μητέρας μέσα στην άνοιξη, την εποχή που ανθίζει και αναγεννιέται η φύση, μας στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Η μορφή της μάνας είναι στενά συνυφασμένη με την παράδοση, την ιστορία και την εξέλιξη των σύγχρονων κοινωνιών. Για όλους μας, η λέξη μάνα είναι συναισθηματικά φορτισμένη και περικλείει μνήμες, έντονα βιώματα και οπωσδήποτε ειλικρινή, απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη. Ο σύγχρονος ρόλος και ιδιαίτερα της εργαζόμενης μητέρας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί με τη λήψη ειδικών μέτρων και προγραμμάτων.

Η υποστήριξη της μητρότητας μπορεί να υποστηριχθεί μέσα από πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που ουσιαστικά αποτελούν μία μακροπρόθεσμη επένδυση για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου που βοηθάει τους εργαζόμενους γονείς, αλλά προσφέρει και επιπλέον εκπαιδευτικές δυνατότητες στα παιδιά, η λήψη ειδικών μέτρων για τις ανύπανδρες μητέρες όπως και τις μονογονικές οικογένειες, η επαγγελματική κατάρτιση άνεργων γυναικών, αποτελούν μερικές μόνο δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης της οικογένειας.

Στηρίζουμε το σύγχρονο ρόλο των γυναικών και μητέρων των παιδιών μας με ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται από τα αρμόδια Τμήματα Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και με ξεχωριστές δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, στις μητέρες όλου του κόσμου.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας