28 Μαΐ 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης πρόκειται να συμμετάσχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη (26/5), στο Κιλκίς, ώρα 14.00 υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Συνεδρίαση περιλαμβάνονται η κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Έργων (ΠΔΕ 2011-ΣΑΝΑ8) της Περιφέρειας, προσλήψεις εποχικού προσωπικού και πρόταση για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας του έργου «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης πρόκειται να εισηγηθεί τη συζήτηση του συντονισμού των δράσεων της Περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος που συνδέεται άμεση με την Αειφόρο Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μεταξύ των σημαντικών αρμοδιοτήτων της Εκτελεστικής Επιτροπής περιλαμβάνονται η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, η κατάρτιση των τομεακών προγραμμάτων δράσης, η κατάρτιση του προϋπολογισμού και η ευθύνη για την πιστή εκτέλεσή του, ο συντονισμός και η αξιολόγηση της δράσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, θέματα οργάνωσης και αξιολόγησης, συμβολή στο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας, κ.λπ.

Οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής πραγματοποιούνται στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής καθώς και τη σημασία για ενίσχυση της εσωτερικής συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.