11 Ιουν 2011

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κρεοπωλεία και καταστήματα λιανικής πώλησης κρέατος

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι (σύμφωνα με την αριθμ. 282438/3-4-2009 Κ.Υ.Α.), συνεχίζονται οι έλεγχοι από κλιμάκιο ελεγκτών που έχει συσταθεί με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αποτελείται από υπαλλήλους της : της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας, της Δ/νσης Ανάπτυξης Πέλλας και του Ε.Λ.Ο.ΓΑ.Κ., στα κρεοπωλεία και στα καταστήματα λιανικής πώλησης κρέατος, που αφορούν στην αναγραφή της καταγωγής - προέλευσης του πωλούμενου κρέατος.
Σύμφωνα με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης κρέατος υποχρεούνται να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν ζυγιστικές μηχανές οι οποίες εκδίδουν αυτόματα αυτοκόλλητες ετικέτες στις οποίες πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά και η καταγωγή – προέλευση του πωλούμενου κρέατος.
Όσον αφορά τις ετικέτες σήμανσης στα σημεία διάθεσης στις βιτρίνες των κρεοπωλείων και στους τιμοκαταλόγους πρέπει να αναγράφεται συγκεκριμένα και η χώρα γέννησης του ζώου ή η χώρα καταγωγής – προέλευσης του κρέατος.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με πιο εντατικό ρυθμό σε όλα τα κρεοπωλεία και σημεία λιανικής πώλησης κρέατος του Νομού Πέλλας για την εφαρμογή την πιο πάνω Κ.Υ.Α., με σκοπό την προστασία του καταναλωτή και των κτηνοτρόφων. Σε περίπτωση διαπίστωσης απόκλισης από την τήρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο.