17 Ιουν 2012

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην εκδήλωση για τους Εθνομάρτυρες Άγρα και Μίγκα

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες (10/6) η εκδήλωση μνήμης για τον απαγχονισμό των Εθνομαρτύρων Άγρα και Μίγκα στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς του Δήμου Έδεσσας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε τη σημασία της θυσίας των εθνομαρτύρων: «Οι δύο άνδρες αποτελούν εξέχουσες μορφές ανάμεσα στους πολυπληθείς αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα, την ιστορική περίοδο 1903-1908. Αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας μας, για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. 

Ο μαρτυρικός τους θάνατος και η θυσία τους, μας εμπνέουν για νέους, δύσκολους αγώνες. Αγώνες που είναι σημαντικό να δώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι». Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε επίσης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ακολούθησαν στην Τοπική Κοινότητας της Καρυδιάς. Ενωρίτερα παραβρέθηκε στην τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος γλύπτης Θάνος Γεώργιος και οργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων και Μικρασιατών Άρνισσας «Οι Αργοναύτες», στο πάρκο της Αγίας Αναστασίας στην Άρνισσα.