17 Ιουν 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης σύσκεψης, με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκη και τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη οργάνωση και συντονισμός του έργου της υπηρεσίας καθώς επίσης και η αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών. 

 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, με την ευκαιρία, παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η σχέση μεταξύ γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας σήμερα είναι 7 προς 3 υπέρ της γεωργίας και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει δίνοντας μία νέα ώθηση στην ελληνική περιφέρεια. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια για περεταίρω ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, όπως και της γεωργίας, καθώς η Ελλάδα εισάγει κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένου του κρέατος. 

Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι οι κατάλληλοι θεσμοί που μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία δράσεις για την αναδιάταξη και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη παρουσίασαν τις απόψεις τους για τη βελτίωση της επίδοσης της υπηρεσίας και επίσης συζητήθηκαν «έξυπνοι» τρόποι για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών.