2 Αυγ 2012

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων και η ετοιμότητα των συνεργείων αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας




Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολούθησε από κοντά την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών με συνεργείο του προγράμματος στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σκύδρας κ. Μιχάλης Καραγιάννης, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου και ο Γεωπόνος – Συντονιστής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Πέλλας κ. Θεοχάρης Τσομπάνης.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε από το συντονιστή του προγράμματος για τη διαδικασία που εφαρμόζεται από τα στελέχη των συνεργείων και για τα εγκεκριμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα. Επίσης, ο κ. Τσομπάνης έκανε έναν απολογισμό για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος το οποίο εφαρμόζεται για έβδομη συνεχή εβδομάδα. Έγινε ειδική αναφορά στα ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις ενέργειες των συνεργείων, γεγονός που διευκολύνει το έργο των στελεχών.

Μετά την ενημέρωση που έγινε, ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος για τα άρτια εξοπλισμένα συνεργεία και την ετοιμότητα των στελεχών τους ώστε να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στις περιοχές που παρουσιάζεται πιο έντονο το φαινόμενο όχλησης από κουνούπια. Χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για συνδρομή στο πρόγραμμα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Η υπευθυνότητα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα των συνεργείων και η ανταπόκριση των κατοίκων της Πέλλας είναι στοιχεία τα οποία δείχνουν πως η μέθοδος της αυτεπιστασίας που επιλέχθηκε για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2012 παρουσιάζει υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας. Συνεπώς, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο υπάρχει η βούληση να χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.