12 Σεπ 2012

Τελευταίο αντίο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον αείμνηστο Λάμπη Γερεμτζέ

Ο άνθρωπος που αγάπησε τόσο πολύ την Πέλλα και έκανε την αγάπη του πράξεις και λόγο για αυτήν δεν είναι πια κοντά μας.
Ο Λάμπης Γερεμτζές συνέχισε τις πνευματικές του αναζητήσεις κοντά στο Θεό απροσδόκητα, αλλά ήρεμα, με τις ίδια διακριτικότητα και πραότητα που συνήθιζε να επικοινωνεί και να συνεργάζεται με τους πολλούς φίλους του. 
Φίλους που συνήθως ήταν και οι σημαντικοί σύμμαχοι και εταίροι στην επίτευξη υψηλών επιδιώξεων που, στο σύνολό τους, αποτέλεσαν το όραμα του Λάμπη για την Πέλλα, τους ανθρώπους και την ιστορία της.
 Ένα όραμα που ήθελε να κάνει τον τόπο μας αξιομνημόνευτο, όπως κατάφερε να είναι σήμερα και ο ίδιος. Η βράβευση του Λάμπη Γερεμτζέ από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας ήταν κυρίως μία συμβολική πράξη αναγνώρισης της συνολικής προσφοράς και του έργου του στην τοπική κοινωνία. 
Σ’ αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή ο Λάμπης, παραμερίζοντας τα πρώτα σημάδια κλονισμού της υγεία του που αντιμετώπιζε εξάλλου με στωικότητα, προτίμησε να εκφράσει την αισιοδοξία του για το μέλλον και προέτρεψε όλους μας να συνεχίσουμε με νέα σχέδια για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 
 Στον τελευταίο αποχαιρετισμό προς έναν αγαπημένο φίλο προτιμώ να δώσω μία υπόσχεση. Μία υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αρετή και ανιδιοτέλεια, που ήταν οι βασικές αξίες του Λάμπη, το όραμά του για την λαογραφία, τις τέχνες και τον πολιτισμό της Πέλλας. 
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης 
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας