13 Οκτ 2012

Η πολιτεία να στηρίξει και να αναδείξει το θεσμό των χορηγιών

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τους εθνικούς ευεργέτες, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο εορτασμός περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης, εκφώνηση ομιλίας από τον εκπαιδευτικό κ. Αθανάσιο Μπαζούκη και κατάθεση στεφανιού στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη. 
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού κ. Πέτρος Γεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Γεώργιος Νταουτάς, Δημοτικοί, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, συλλόγων και πολίτες. 
Σε μήνυμά του για την ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Τιμούμε τη μνήμη των εθνικών μας ευεργετών οι οποίοι, με τις δωρεές και την κοινωνική συνεισφορά τους, έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας. 
Σε δύσκολες εποχές, όπως και η σημερινή που διανύουμε, πολλοί έλληνες συμπολίτες μας αξιολόγησαν ότι προέχει το συμφέρον του έθνους και πρόσφεραν τα χρήματά τους για κοινωφελείς σκοπούς και έργα. Είναι αναγκαίο σήμερα να ξαναδούμε το θεσμό της χορηγίας και η πολιτεία να επανεξετάσει την πολιτική της στον τομέα αυτό. 
Η παιδεία, η υγεία και ο ελληνικός πολιτισμός μπορούν να στηριχθούν μέσα από δωρεές φυσικών προσώπων, εταιριών και ιδρυμάτων. 
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αναγνωρίζει την προσφορά των εθνικών και τοπικών ευεργετών και μάλιστα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Κεντρικής Μακεδονίας, προτιθέμεθα να τιμήσουμε και να βραβεύσουμε ευεργέτες της περιοχής μας».