14 Μαρ 2013

Ελπίδα μέσα από τη δημιουργικότητα των μαθητών και καθηγητών μας

 Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 οι εργασίες του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής-Προσυνέδριο Πέλλας στα Γιαννιτσά. Το επίπεδο των παρουσιάσεων των εργασιών μαθητών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους ήταν εξαιρετικά υψηλό, παρουσιάζοντας πολλά ενδιαφέροντα και σύγχρονα θέματα. 
Ο κόσμος της πληροφορικής, η ελληνική ιστορία-μυθολογία και η ιστορία του τόπου μας, θέματα οικολογίας, ψυχολογίας (ο σχολικός εκφοβισμός), αθλητισμού, αστρονομίας, ρομποτικής, υγείας, επικοινωνίας, τουρισμού, λογοτεχνίας, ορθής χρήσης του διαδικτίου, τέχνης, πολιτισμού και πολλά άλλα σύγχρονα και επίκαιρα θέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και καινοτομίας των μαθητών και των καθηγητών τους που συμμετείχαν στο προσυνέδριο. 
Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπερφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος Γιώργος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Κούγκας Κωνσταντίνος και Αδαμίδης Δημήτριος, κ.ά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την ποιότητα της δουλειά τους η οποία «μας δίνει ελπίδα για το μέλλον». 
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα την αξία και σημασία που έχει η ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφορικής και τεχνολογίας της επικοινωνίας για επιβίωση και διάκριση στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Στο ίδιο πλαίσιο, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου τόνισε την εκπαιδευτική και παιδαγωγική σημασία των δράσεων πληροφορικής οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις αρχές και τη μέθοδο της συνεργατικής μάθησης. Είναι πολύ σημαντικό οι μαθητές να ασκηθούν στην ομαδική συνεργασία καθώς το σύγχρονο περιβάλλον εργασίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα διεπιστημονικών συνεργασιών με στόχο τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. 
Οι εργασίες του προσυνεδρίου αναμεταδίδονταν από το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο ενώ το τελικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Κέντρου “Noesis”.