19 Φεβ 2014

Κατάληψη του Διοικητηρίου από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

Σήμερα, 13/2, στις 10:00 το πρωϊ η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Πέλλας πραγματοποίησε κατάληψη στο κτίριο του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα για δύο ώρες περίπου. Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος δήλωσε εκ νέου τη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησής τους. 
«Όλη η Πέλλα είναι ενωμένη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού πληθυσμού της Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης. Στη συνέχεια υπήρξανε σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες από την Π.Ε. Πέλλας, αλλά και άλλες περιοχές, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
Οι αγρότες κάλεσαν τον κ. Θεοδωρίδη να «βγούνε μπροστά» η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε εξαθλίωση εάν εφαρμοστεί το καθεστώς φορολόγησης που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Κ.Μ. για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας βασικός πυλώνας του οποίου είναι η στήριξη, η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα. 
Επομένως η αγροτική οικονομία και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών αποτελεί στρατηγική, αναπτυξιακή πολιτική και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έξοδο από την κρίση όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Η Π.Ε. Πέλλας και η Π.Κ.Μ. στοχεύουν στην εξεύρεση βιώσιμων και οριστικών λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και, ο αγροτικός κλάδος της Π.Κ.Μ. θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια.