11 Φεβ 2014

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και στις επιχειρήσεις της περιοχής μας»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 25η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA που διεξήχθη από τις 30-1-2014 έως τις 2-2-2014 στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες από 40 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί της Πέλλας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και συμμετείχαν στην έκθεση προσφέροντας τα προϊόντα τους για το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 
Παρουσιάστηκαν θεματικές ενότητες και οργανώθηκαν εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβλήθηκαν τα εκλεκτά προϊόντα τη Πελλαίας γης. Επίσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν υλικό σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή προς ενημέρωσή τους για την Π.Ε. Πέλλας και τις επιχειρήσεις. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις καθώς επίσης το έντονο ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της Πέλλας έδωσαν μια ξεχωριστή «νότα» στην παρουσία της Π.Ε. Πέλλας στην Agrotica. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την προσπάθεια που κατέβαλλαν σε πνεύμα συνεργασίας για την εντυπωσιακή συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Agrotica. Όλες τις ημέρες, οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ήταν πρωτότυπες και είχαν έντονο το στοιχείο της διαφορετικότητας μεταξύ τους. 
Με ένα κοινό χαρακτηριστικό βέβαια, τα ποιοτικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντας της Πελλαίας γης και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς της Πέλλας για την προσφορά των προϊόντων τους διότι στηρίζουν τις προσπάθειές μας για επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας της Πέλλας σε κάθε ευκαιρία. 
Μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα επιθυμούμε τη συνεργασία όλων των φορέων και των επιχειρήσεων ώστε να ανατάξουμε την αγροτική οικονομία, που, μαζί με τον τομέα του πολιτισμού – τουρισμού αποτελούν τους δύο πυλώνες ανάπτυξης και διαχείρισης των επιπτώσεων της κρίσης. Περισσότερο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας και αναγνώρισαν τη συνολική προσπάθεια που έγινε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και στις επόμενες εκθέσεις ώστε τα ποιοτικά προϊόντα της Πέλλας να πρωταγωνιστήσουν στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευτούν γλυκές γεύσεις της Πέλλας, όπως παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, κομπόστες, φυσικούς χυμούς φρούτων, εξαιρετικές μαρμελάδες σε ζυμωτό ψωμί ολικής αλέσεως ζέα. Ο τρόπος παρασκευής του παραπάνω ψωμιού προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Ακόμη, παρουσιάστηκε η χρήση φαρμακευτικών φυτών στην κοσμετολογία (τσάγια, μαρμελαδες καρπών δάσους) με επίδειξη κεραλοιφής, ορό κρίταμου και έλαια σώματος ελκύοντας το κοινό. Άλλη μια εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση λαχανικών, βολβών, τουρσιών, παράλληλα με προτάσεις για φρέσκες ωμές σαλάτες με εξαιρετικά συστατικά όπως σπανάκι, μαρούλι, γιαούρτι κ.ά. Ακολούθησε γευσιγνωσία κρασιών με μοναδικά βραβευμένα κρασιά βιολογικής και μη καλλιέργειας, αλλαντικά και είδη τυριών όπως φέτα, κασέρι που έκαναν ιδιαίτερη γευστική εντύπωση στους παραβρισκόμενους. 
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής που συνέδραμαν στην επιτυχημένη συμμετοχή παρουσία της Π.Ε. Πέλλας στην έκθεση Agrotica είναι: Καλαϊτζίδου Αικατερίνη, Γεωπόνος ΤΕ και Καφετζής Κωνσταντίνος, Γεωπόνος ΤΕ ως υπεύθυνοι οργάνωσης της έκθεσης, ενώ, οι συνεργάτες υποστήριξης και προβολής των προϊόντων είναι Μπασινά Νικολέττα, Γεωπόνος ΤΕ, Αντωνιάδης Προκόπης, Γεωπόνος ΠΕ, Καρακίτης Χαράλαμπος, Κτηνίατρος, Καδρέφη Ιωάννα, Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ και Σεραφείμ Δέσποινα, Γεωπόνος ΠΕ. 
Επιπροσθέτως, οι εξωτερικοί συνεργάτες είναι: Δρ. Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια και Διευθύντρια ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), Δαλαμπίρα Ευρώπη, Γεωπόνος ΠΕ, Ζήσης Κωνσταντίνος, Μάγειρας και υπεύθυνος επιμέλειας και διακόσμησης πιάτων με άκρως επαγγελματικό τρόπο, Μαυρόπουλος Νίκος, υπεύθυνος Aromalab και Γιώγας Δημήτριος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Α. Έδεσσας. Τέλος, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είναι: Δαναΐς Α.Ε., Κρόνος Α.Ε., Sκο - Π. Κρυσταλλίδης Α.Ε., Γαία Πέλλας ΕΠΕ, Καράμπελας Α.Ε, "Καϊμάκτσαλαν" , Ecofood Α.Ε., "Κτήμα Αλεξανδρίδη", "Γεωργική Εκμετάλλευση" , Τοπικός Οίνος Πέλλας, Οινοποιείο Χρ.Μελετιάδη, Οινοποιείο Estete Καρακίτσης, Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή, "Αλμωπία" , Τσεντεμίδης, Το περιβόλι της Ειρήνης, Frui Trade Παραδοσιακά Προϊόντα, "Τα γλυκά της Αθηνάς" , Οικοτεχνία Βοσκόπουλος, Βιοφάρμα Στεφανίδη, Σουδής Γεώργιος, Ανδρεάδου Σοφία - Στεφανίδης Τάσος, "Green Blue Savours", MAKAL Κ. Γιαγκούλας & ΣΙΑ Ο.Ε., Ζλάτης Α.Β.Ε.Ε. Βιομηνανία Κρέατος, Σφαγεία Αλμωπίας Α.Ε., Escarcom Α.Ε., Γερακάρης Δημήτριος & ΣΙΑ Ε.Ε., Χριστάκης Α.Β.Ε.Ε, Μέλι "Αλμωπίας" , "Αγροβότανα Βόρας", "ΟΙΝΟϊάματα", "Μελισανθός", Mistelia, Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας Καϊμακτσαλάν, Αγροτικός Συνεταιρισμός Παναγίτσας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαγγέλου <<Το κεράσι του Όρους Πάϊκο>>, Α.Σ. Πέλλας, Παραγωγικός Συν/σμός Γυναικών Άρνισσας "Ο ΒΟΡΡΑΣ", Παραγωγοί λαχανικών από την Π.Ε. Πέλλας, Ακριτίδου Αναστασία «ΑΝΑΣΤΩ».