29 Μαρ 2014

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πέλλας κ. Νίκου Παπανικολάου


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας κ. Νικόλαος Παπανικολάου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενότητα», επισκέφτηκε στις 26/3 τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη στο γραφείο του. 
Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Παπανικολάου για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ειδικότερα, για έργα και δράσεις που αφορούν το Δήμο Πέλλας. Ειδικότερα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υποψήφιο Δήμαρχο για το ενιαίο έργο της παράκαμψης Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, το οποίο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των Γιαννιτσών στο Τσιναρλί το οποίο ολοκληρώνεται και τη συνέχειά του μέχρι τον Λουδία, όπως και η γέφυρα του Μεσιανού. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών το οποίο βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης, όπως και για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου της Πέλλας. Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε σε άλλα σημαντικά έργα τα οποία είναι ενταγμένα στον Προγραμματισμό της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η αντιπλημμυρική προστασία και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Λουδία σύμφωνα με μελέτη η οποία εκπονείται από τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ., το φράγμα Γραμμόσκας για την άρδευση αγροκτημάτων του πρώην Δήμου Κύρρου, η άρδευση των αγροκτημάτων του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλα. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε ακόμη, ο προγραμματισμός έργων και δράσεων που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης της οποίας υπήρξε Δήμαρχος ο κ. Θεοδωρίδης και η τουριστική αξιοποίηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας και του αρχαιολογικού χώρου που αφορά την τουριστική ανάπτυξη όλης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 
Ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε στον κ. Παπανικολάου καλή δύναμη στον προεκλογικό σχεδιασμό του.