10 Απρ 2014

«Η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στα αγροκτήματα αποτελεί σημαντικό δικαίωμα των αγροτών»

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το έργο «Αποκατάσταση φθορών γεφυρών αγροκτήματος Αγίας Φωτεινής του Δήμου Έδεσσας» με συνολικό προϋπολογισμό 280.000,00 €. Ο ανάδοχος κ. Ηρακλής Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη δεσμεύτηκε, ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποπεράτωση του έργου. 
Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει αποκατάσταση κατεστραμμένων τεχνικών σε δύο αγροτικούς δρόμους της Αγίας Φωτεινής, αποκατάσταση του οδοστρώματος στους ίδιους δρόμους και ασφαλτικές εργασίες. Ακόμη, θα γίνει εξυγίανση των κατεστραμμένων τμημάτων που παρουσιάζουν καθίζηση οδοστρώματος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή. 
Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η αγροτική οικονομία μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Περιφέρεια και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιούμε με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. 
Η αγροτική ανάπτυξη χρειάζεται υποδομές τις οποίες η πολιτεία και ο Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να προγραμματίσει. Με τα συγκεκριμένα έργα παρέχουμε ασφαλή πρόσβαση στα αγροκτήματα της Αγίας Φωτεινής του Δήμου Έδεσσας, βελτιώνοντας τις συνθήκες εργασίας των αγροτών αλλά και διακίνησης των προϊόντων τους».