5 Οκτ 2010

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Στο ξενοδοχείο Athos Palace στην Καλλιθέα Χαλκιδικής μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο τέως βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Αθηναίος Φλωρίνης, ο Δήμαρχος Παλλήνης Κωνσταντίνος Καπούλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσιούφης και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως η ψυχή του είναι στη Χαλκιδική, ότι δεν έμαθε να λέει ποτέ ψέματα και σημείωσε, ότι πρωταρχικό του μέλημα είναι η σύσταση ενός φορέα που θα αναλάβει τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε άμεσα στα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν με την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, να βελτιώσουμε, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, να χτίσουμε, με άλλα λόγια ένα νέο πρόσωπο για τον τουρισμό στη Χαλκιδική και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία» είπε.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε, ότι παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται, απαιτείται η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής και ανάπτυξης με τη διεκδίκηση της αιρετής Περιφέρειας. «Οι δυσκολίες είναι γνωστές» σχολίασε, προσθέτοντας πως «οφείλουμε να δώσουμε λύσεις με την ενεργό συμμετοχή της αιρετής Περιφέρειας και με συγκεκριμένες δράσεις, με τη συνεχή και δυναμική διεκδίκηση για την υλοποίηση, επιτέλους, βασικών έργων υποδομής και ανάπτυξης, που έχει ανάγκη η Χαλκιδική, που έχει ανάγκη η Κεντρική Μακεδονία».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, έθεσε ως προτεραιότητα του την προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης του τουρισμού. Επίσης εστίασε στη ολοκλήρωση του οδικού άξονα Μουδανιών - Παλιουρίου που τον χαρακτήρισε έργο μέγιστης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.