1 Απρ 2011

Ο Θεοδωρίδης στην 4η Συνάντηση για τον Τουρισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα (21/3) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Η συνάντηση ήταν συνέχεια προηγούμενων συσκέψεων και είναι ενδεικτική της προτεραιότητας που αποδίδει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην συστηματική οργάνωση και σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε μεγάλο αριθμό διαφορετικών θεμάτων που κάλυπταν από την οργάνωση της Τουριστικής Προβολής με τη συγκρότηση αντίστοιχων Επιτροπών και ομάδων εργασίας, την καθιέρωση ενός ενιαίου brandname για τη δημιουργία μίας ομοιόμορφης, ισχυρής και αναγνωρίσιμης τουριστικής ταυτότητας για την περιοχή, μέχρι τα αναγκαία έργα τουριστικών υποδομών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επισκεπτών στο εσωτερικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης κοινών δράσεων τουριστικής προβολής, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται συνέργεια και εξοικονόμηση πόρων και στο σχεδιασμό της τουριστικής προβολής στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Η στροφή της τοπικής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και να συνεισφέρει με κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα στους κατοίκους της Περιφέρειάς μας. Υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι και αναξιοποίητοι φυσικοί παράδεισοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πολύ καλές προοπτικές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού. Στόχος μας είναι τα οφέλη από τον τουρισμό να επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία και όχι σε ξένα κέντρα, να μην παρατηρείται υποβάθμιση του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος καθώς αυτό σημαίνει απώλεια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ανάπτυξη μίας νέας νοοτροπίας τουριστικής εξυπηρέτησης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο τουρίστας-πελάτης. Η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τους επισκέπτες της περιοχής μας και η οργανωμένη ένταξή τους στον τοπικό πολιτισμό δημιουργούν μία μακροπρόθεσμη ειλικρινή σχέση που, τελικά, εξασφαλίζει μία βιώσιμη και υγιή τουριστική ανάπτυξη»