28 Απρ 2011

Απαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Με Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ισχύει απαγόρευση της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) στα εσωτερικά νερά (ποταμούς, παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και λοιπά υδάτινα κανάλια πλην των φυσικών λιμνών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) για την αναπαραγωγή των ιχθύων και των λοιπών υδρόβιων ζώων.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η απαγόρευση ισχύει από 18-4-2011 και ώρα 8.00π.μ. έως 2-6-2011 και ώρα 8.00π.μ. στους ποταμούς Λουδία, Εδεσσαίο, Σεβαστιανό, Αλμωπαίο (Μογλενίτσα), Ασπροπόταμο, Λυκόστομο καθώς και στην τεχνητή λίμνη Άγρα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφνα με τις διατάξεις του Ν. 2040/1992.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Καλώ όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής μας να σεβαστούν την Απόφαση και να μη διαταράξουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθυοπληθυσμών. Οι φυσικοί πόροι της περιοχής μας, μαζί με τα οικοσυστήματα και την πολιτισμική μας κληρονομιά αποτελούν το σημαντικό κεφάλαιο που διαθέτουμε για οικονομική και κοινωνική πρόοδο . Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επεξεργάζεται κατάλληλες προτάσεις και συγκεκριμένα σχέδια αξιοποίησης και διαχείρισης των εσωτερικών υδάτων της Πέλλας που μπορούν να στηρίξουν αξιόλογους σε ποιοτικά και ποσοτικά χαακτηριστικά ιχθυοπληθυσμούς και να δημιουργήσουν κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα για τους κατοίκους».