29 Μαρ 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Έδεσσα


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Έργο υψηλών προδιαγραφών που καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις ανάγκες εκπαίδευσης των νηπίων Στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και κατασκευάζεται στην Πλατεία Μικράς Ασίας της Έδεσσας. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εγκατάσταση του ανάδοχου του έργου και ευχήθηκε το έργο να κατασκευαστεί σύντομα και σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται στη μελέτη. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου που λειτουργεί στον παρακείμενο χώρο κ. Τρύφων Μαυροπαλιά, τους δασκάλους του σχολείου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Μπουτκάρη Αθανασία και τον Ταμία κ. Δημήτριο Ευθυμιάδη. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η συνομιλία που είχε με μαθητές του σχολείου. 

Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Η συνεχής βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για το συγκεκριμένο θέμα εξάλλου έχω τακτική συνεργασία με τον κ. Ψωμιάδη, ώστε να παρακολουθούμε στενά και από κοινού την πορεία υλοποίησης των έργων. 

Το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο κατασκευάζεται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες για μάθηση και δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών που θα στεγάσει. Ο θεσμός των Ολοήμερων Σχολείων είναι σημαντικός για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί από την πολιτεία. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ιδιαίτερα τους Μηχανικούς μας που ανέλαβαν τις εργασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και την επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης».