29 Μαρ 2012

Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη σε αντιπλημμυρικά έργα Γιαννιτσών


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση του μεγάλου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης των Γιαννιτσών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Προϊστάμενο για τα υδραυλικά έργα κ. Αθανάσιο Σταυρίδη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών. 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.200.000,00€ και πραγματοποιείται κατά μήκος του χειμάρρου Τσιναρλί, στην περιοχή Πλατανότοπος των Γιαννιτσών. Αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, μήκους 2.830 μ., με αρχή τη γέφυρα επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης και τέλος τη γέφυρα επί της οδού Γιαννιτσών – Γουμένισσας. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται: εργασίες εκσκαφής της κοίτης, απομάκρυνση απορριμμάτων και αχρήστων αντικειμένων, δημιουργία της τυπικής διατομής κοίτης με εκσκαφή ορυγμάτων, επίχωση πρανών και προστασία τους με την κατασκευή συρματοκιβωτίων, κατασκευή αναβαθμών και τοιχίων αντιστήριξης κ.α.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συνδυάζει την πολιτική προστασία με την περιβαλλοντική αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το έργο εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης των Γιαννιτσών, αυξάνει την παροχετευτικότητα των ρεμάτων, περιορίζει τη διάβρωση του εδάφους και την ποσότητα των φερτών υλικών προς τον ποταμό Λουδία. Το σημαντικότερο είναι ότι προστατεύει και αναβαθμίζει την περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πλατανότοπο. Προοπτικά θα γίνει διευθέτηση όλων των χειμάρρων της ευρύτερης περιοχής για να παροχετεύονται τα όμβρια στο ποταμό Λουδία. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας ξεκίνησε ήδη τις προκαταρκτικές μελέτες».