19 Μαΐ 2012

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της γέφυρας Μεσσιανού

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας στο δρόμο Μεσιανό-Γιαννιτσά» προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ. 

Το συγκεκριμένο έργο είχε κριθεί ως υψηλής προτεραιότητας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και την ηγεσία της Περιφέρειας και εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Στο έργο προβλέπεται η αντικατάσταση του τεχνικού γεφύρωσης του ρέματος στην είσοδο του οικισμού Μεσιανού στη δημοτική οδό Γιαννιτσών – Μεσιανού. Επίσης, προβλέπονται να γίνουν εργασίες οδοποιίας τόσο για τις προσβάσεις στο νέο τεχνικό – γέφυρα όσο και σε τμήματα της ιδίας οδού που χρήζουν συντήρησης του οδοστρώματος. Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται σημαντικά οι κυκλοφοριακές συνθήκες και η ασφάλεια των μετακινήσεων στο εσωτερικό του Δήμου Πέλλας. Το συνολικό μήκος επέμβασης για τις εργασίες οδοποιίας είναι περίπου 1600μ. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος που ένα σημαντικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, εκφρασμένο εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκει επιτέλους τη λύση του. Η νέα γέφυρα και οι βελτιώσεις στο δρόμο πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες πολλών πολιτών του Δήμου Πέλλας και, επίσης, θα μπει ένα τέλος στα ατυχήματα που συμβαίνουν στη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται για ένα καθαρό παράδειγμα του ρόλου της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Να δίνει δηλαδή λύση σε προβλήματα τα οποία επισημαίνονται από την τοπική κοινωνία και δημιουργούν προοπτική ανάπτυξης. Με την ευκαιρία, εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην επίβλεψη του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στη διαδικασία ωρίμανσης του έργου και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δήμο Πέλλας και τα στελέχη των υπηρεσιών μας».