24 Μαΐ 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με την Πρέσβειρα της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα

Με την Πρέσβειρα της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα κα. Agnes Hwa-Yue Chen συναντήθηκε σήμερα το πρωί (22/5) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Τάσος Δίου, η Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Λίμνης Άγρα κα. Ειρήνη Σκούλη, υπηρεσιακά στελέχη της Αντιπροσωπείας και της Περιφέρειας, κ.ά.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με την κα. Πρέσβειρα η οποία ασχολείται ενεργά με την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ταϊπέι, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο όγκος των εξαγόμενων προϊόντων από την Ελλάδα προς την Ταϊπέι έχει διπλασιαστεί. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου αγροτικών προϊόντων ποιότητας από την Πέλλα, του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού και την νέας γενιάς. 
Ειδικότερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης η παρουσία και προβολή επιχειρήσεων και προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση που διοργανώνεται στην Ταϊπέι το προσεχές χρονικό διάστημα. 
Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Θεοδωρίδης αντάλλαξε με την κυρία Πρέσβειρα αναμνηστικά δώρα με συμβολικό περιεχόμενο.