12 Ιουλ 2011

ΒΕΛΓΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Διεθνείς ποδηλάτες υποδέχθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν διεθνή ποδηλατικό Μαραθώνιο με βασικό οργανωτή το Δήμο Αμβέρσας και την στήριξη του Προέδρου της Φλαμανδικής Κυβέρνησης Kris Peeters, του Πρόεδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής Guillaune Gobert και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Jaques Rogge. Τα έσοδα από την οργάνωση της διεθνούς πρωτοβουλίας πρόκειται να διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Mechelen του Βελγίου και πρόκειται να τερματίσουν στην Κωνσταντινούπολη. Όλη η διαδρομή καλύπτεται από συνεργεία της κρατικής Βελγικής Τηλεόρασης.

Οι ποδηλάτες έφτασαν στις 14/6 το απόγευμα στην Έδεσσα όπου τους υποδέχθηκαν επίσημα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη και το βράδυ παρατέθηκε δείπνο φιλοξενίας.

Ο ποδηλατικός μαραθώνιος συνεχίστηκε με επόμενο σταθμό την Πέλλα, όπου τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος και το μεσημέρι αφίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Ο διεθνής ποδηλατικός μαραθώνιος είναι μία υψηλού επιπέδου πρωτοβουλία η οποία εκτυλίσσεται σε διεθνές επίπεδο και αναδεικνύει την αξία της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των εθνών. Παράλληλα, μέσω της υποδοχής και φιλοξενίας, είχαμε την ευκαιρία, σε συνεργασία και με τους Δημάρχους, να προβάλλουμε τις φυσικές ομορφιές και τα τουριστικά ενδιαφέροντα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Είχαμε την ευκαιρία ακόμη, να συζητήσουμε με τους ποδηλάτες και τα μέλη των τηλεοπτικών συνεργείων θέματα της επικαιρότητας και της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας και να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για εποικοδομητική συνεργασία και καινοτόμες πρωτοβουλίες».