12 Ιουλ 2011

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ


Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Συγκροτήθηκε σε σώμα και συνεδρίασε χθες (Πέμπτη 8/7) το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Πέλλας. Πρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος προήδρευσε και στην πρώτη συνεδρίαση. Η πλήρη σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Θεοδωρίδης Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος: Πασόης Δημήτρης
Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννου Δημήτριος
Γραμματέας: Κουκουλής Θεόδωρος
Μέλη: Χοϊδης Γεώργιος
Στάμκος Γρηγόρης
Νουσηκύρου Αλκιβιάδης
Φαρμούζης Δημήτριος
Μάρκου Μάρκος

Βασική αποστολή της Αναπτυξιακής Πέλλας η οποία συστήθηκε πριν από είκοσι περίπου χρόνια είναι η υποστήριξη του έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και η προώθηση της τοπικής Ανάπτυξης στην Πέλλα. Η Αναπτυξιακή Πέλλας έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό έργων και δράσεων με μεγάλη επιτυχία και αξιοποιώντας, τις περισσότερες φορές, ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Σημαντικότερη δράση της αποτελεί η διαχείριση σε τοπικό επίπεδο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+, μέσω της οποίας έχουν υλοποιηθεί πολλές αξιόλογες επενδύσεις στον τομέα του αγροτοτουρισμού. Η εταιρία έχει διαδραματίσει επίσης έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως και στην προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας και του υγρότοπου Άγρα-Βρυττών-Νησίου.

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν κυρίως ενημερωτική και απολογιστική των δράσεων που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, από τον νέο Πρόεδρο τέθηκαν οι βασικές αρχές λειτουργίας της εταιρίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο με έμφαση στην εξυπηρέτηση της ισόρροπης τοπικής ανάπτυξης, στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση. Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, η Αναπτυξιακή Πέλλας αποτελεί τον άμεσο και έμπιστο συνεργάτη μας. Ήδη έχουμε αναπτύξει μία πολύ καλή συνεργασία με την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που φέτος ξεκίνησε έγκαιρα και μέχρι στιγμής έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Οι βάσεις δεδομένων και οι μελέτες που έχει εκπονήσει η εταιρία αποτελούν επίσης βασικό υλικό για την υποστήριξη και τεκμηρίωση του σχεδιασμού μας.

Πρόθεσή μου είναι η Αναπτυξιακή Πέλλας να ξεπεράσει τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας και των εταίρων που συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφάλαιο. Έχουμε υιοθετήσει μία διαφορετική αντίληψη για την τοπική διακυβέρνηση, πιστεύουμε στις δυνατότητες και κρυμμένες αξίες της Πέλλας και στην κατεύθυνση αυτή το τοπικό αναπτυξιακό «εργαλείο» που έχουμε συστήσει αναμένουμε να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο. Οι γνώσεις, οι εμπειρία και οι υποδομές της Αναπτυξιακής Πέλλας πρόκειται να αξιοποιηθούν σ’ όλο το εύρος των δράσεων που υλοποιούμε. Πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση της ύφεσης και η ανάπτυξη εξωστρέφειας και μίας υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσουν πρωτογενές πλεόνασμα.