16 Ιουλ 2011

Συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην ενδοπεριφερειακή-διαδημοτική συνεργασία «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε το Πρωτόκολλο συνεργασίας της ενδοπεριφερειακής-διαδημοτικής συνεργασίας «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία συνυπογράφεται επίσης από τους Δημάρχους Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, Δίου-Ολύμπου κ. Γεώργιο Φαρμάκη, της ηρωικής πόλης Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού και Πέλλας κ. Γρηγόριου Στάμκου, για την ολοκληρωμένη ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

Στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου συνεργασίας προβλέπεται η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και δράσεων τουριστικής προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων, η υλοποίηση διακεκριμένων δράσεων τουριστικής προβολής, η συνδιοργάνωση διεθνών συνεδρίων και άλλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, σε σχετική δήλωσή του, αναφέρει: «Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας θεσμοθετήσαμε ένα όργανο διαρκούς παρακολούθησης των δράσεων αξιοποίησης του σημαντικού πολιτισμικού πλούτου στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Η ιστορική φυσιογνωμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η αξιοποίησή της στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής από όπου ξεκίνησε την μεγαλειώδη εκστρατεία του αποτελούν μία στρατηγική επιλογή για την οποία, μέσω του Πρωτοκόλλου, ζητείται η ενεργοποίηση και υποστήριξη των κεντρικών υπηρεσιών πολιτισμού και τουρισμού. Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε μέσω ολοκληρωμένων δράσεων και οικονομιών κλίμακας».