11 Νοε 2012

«Διερευνούμε τις δυνατότητες νέων παρεμβάσεων στις υφιστάμενες υποδομές της Πέλλας».

Στις 6 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με κλιμάκιο μηχανικών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν επί τόπου αυτοψία στην ΕΟ2 Έδεσσας-Άγρα, συγκεκριμένα στο οδικό τμήμα Ψιλή Βρύση-Άγρας. 
Ακόμη ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων της Περιφέρειας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Νουσηκύρου. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας επεμβάσεων για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Ψιλή Βρύση- Άγρας με την υλοποίηση μελέτης και κατασκευής του έργου «Διάνοιξη τρίτης λωρίδας οδοστρώματος» στο συγκεκριμένο σημείο. 
Διερευνήθηκαν οι ιδιαίτερα δύσκολες τοπικές συνθήκες του έργου κυρίως σε ότι αφορά, την κυκλοφοριακή ρύθμιση των διερχόμενων οχημάτων κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρίδης συνοδευόμενος από το κλιμάκιο των μηχανικών μετέβη στον Π. Άγιο Αθανάσιο όπου παρακολούθησαν την εξέλιξη της κατασκευής των δύο γεωτρήσεων που θα χρησιμοποιηθούν για την άρδευση των δύο υπό κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον οικισμό. 
 Εξάλλου, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η κατασκευή του έργου «Ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στον Π. Άγιο Αθανάσιο». Η υλοποίηση του έργου θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σημείο έγινε αυτοψία από τους υπαλλήλους της Δ.Τ.Ε. στον οικισμό και στη γύρω περιοχή προκειμένου να συνταχθεί η σχετική μελέτη. 
Σε μία σύντομη δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Συζητήσαμε σήμερα και διερευνήσαμε τη δυνατότητα παρεμβάσεων στις συγκοινωνιακές υποδομές και στη βελτίωση του οδικού δικτύου στο οδικό τμήμα Ψιλή Βρύση-Άγρας από τη μία, στην πορεία κατασκευής των υποδομών στον Π. Άγ. Αθανάσιο οι οποίες συνδέονται με την ανέγερση δύο νέων αθλητικών εγκαταστάσεων από την άλλη. Έχω κατ’ εξακολούθηση αναφερθεί στο κάκιστο οδικό δίκτυο της Πέλλας και στις ατέρμονες προσπάθειες που κάνουμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ακόμη, είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές υποδομές που αποτελούν τη βάση της λειτουργίας των δύο νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για τη συνεργασία και ευελπιστώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.