18 Ιουλ 2013

11ο Παγκόδμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων

Στις εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σιταριά της Π.Ε. Φλώρινας το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης συμμετείχε στις εργασίες του 11ο Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας με τη συμμετοχή Παμμακεδονικών Οργανώσεων Αυστραλίας, Αμερικής, Καναδά, Αφρικής, Ευρώπης, Ελλάδας και πολλών πολιτιστικών συλλόγων πόλεων της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκε και το θέμα της επιλογής της πόλης η οποία θα φιλοξενήσει το Συνέδριο το 2014. Ο κ. Θεοδωρίδης πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα. Τόνισε ότι η οποία πλούσια πολιτισμική παράδοση της πόλης αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου και των εκδηλώσεων που το πλαισιώνουν. 
Επίσης, ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας. 
Το Αντάμωμα αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τους Μακεδόνες και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες της Ομογένειας οι οποίοι κατάγονται από τη Φλώρινα και άλλες περιοχές της Μακεδονίας. 
Φέτος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή Συλλόγων και Ενώσεων η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να συναντήσει συναδέλφους του και να συνομιλήσει με φίλους και γνωστούς από την κοινή τους θητεία στην Αυτοδιοίκηση.