18 Ιουλ 2013

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΟΥ

Ξεκίνησε το επιδοτούμενο πρόγραμμα “Αναλύσεις μελιού” από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μελισσοκόμοι και Mελισσοκομικές Oργανώσεις που ασκούν εμπορική δραστηριότητα,διαθέτοντας το μέλι που παράγουν προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς ) στην αγορά, καθώς και συσκευαστές τυποποιητές μελιού, που συσκευάζουν τυποποιούν κα εμπορεύονται μέλι προερχόμενο από Έλληνες παραγωγούς, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να επιδοτηθούν για τις αναλύσεις μελιού. 
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια και οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν σχετικό φάκελο στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας έως της 5 Αυγούστους 2013 που να περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
1. Αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα 
2. Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου 
3. Φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης για τον ορισμό του τραπεζικού λογαριασμού 
4. Αποδεικτικά στοιχεία εμπορίας του παραγόμενου μελιού (π.χ. αποδείξεις χονδρικής ή λιανικής πώλησης, ιδιωτικά συμφωνιτικά κλπ.) 
5. Πρωτότυπα εξοφλημένα τιμολόγια αναλύσεων δειγμάτων μελιού, που να φέρουν υπογραφή και ημερομηνία εξόφλησης. 
6. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει προταθεί ή οριστικά υπαχθεί για ενίσχυση – επιχορήγηση σε άλλο πρόγραμμα. 
7. Αποδεικτικά διαπίστευσης του εργαστηρίου για τις αιτηθείσες αναλύσεις μελιού.