7 Ιουλ 2013

"Στόχος μας η επείγουσα ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων"


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου, συναντήθηκαν σήμερα (3/7) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλειο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μποτό Αργύριο, στην έδρα του Οργανισμού στην Αθήνα. 

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης των καταστροφών από φυσικά αίτια (χαλαζοπτώσεις) που έπληξαν παραγωγές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε για την έκταση των καταστροφών, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 
Παράλληλα, επισήμανε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν οι αγρότες και τις αναμενόμενες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία η οποία στηρίζεται στα αγροτικά εισοδήματα. 
Η ανταπόκριση της ηγεσίας του ΕΛΓΑ ήταν άμεση και αύριο (Πέμπτη 4/7) πρόκειται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη των κκ. Έξαρχου και Μποτού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προκειμένου να εξετάσουν από κοντά τις ζημίες και να οργανώσουν καλύτερα τη διαδικασία της αποτίμησης και καταβολής των αποζημιώσεων. Στόχος είναι να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών, με δικαιοσύνη για τους αγρότες και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.