19 Νοε 2011

Διεκδίκηση ακινήτων που ανήκουν στο δημόσιο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο και μπορούν να αξιοποιηθούν με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, διεκδικεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ζητά την παραχώρηση της χρήσης δύο διαμερισμάτων που βρίσκονται στην Έδεσσα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας, καθώς επίσης και για τη φιλοξενία επίσημων προσκεκλημένων.

Με δεύτερη επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά την παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Καψάλη», καθώς επίσης και το ισόγειο της Λέσχης Αξιωματικών στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Τα κτίρια τα οποία σήμερα είναι ανενεργά, μπορούν να στεγάσουν Τμήματα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κι άλλες υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους στην πόλη των Γιαννιτσών.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Σήμερα που η χώρα δοκιμάζεται από την δημοσιονομική κρίση, είναι σημαντικό να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες και να αξιοποιήσουμε με τον πλέον ορθολογικό και οικονομικό τρόπο τη δημόσια περιουσία. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να μειώσουμε σημαντικά τα έξοδα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας από ενοίκια και επικοινωνίες. Μάλιστα, με καλύτερη οργάνωση, προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών».