19 Νοε 2011

Τιμήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας η Δρ. Αν. Παπαδοπούλου Η Π.Ε. Πέλλας υποδέχθηκε την κα. Elizabeth Chu





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθές στην Έδεσσα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Ξενία» η εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στην εκδήλωση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βράβευσε τη Δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία αναδείχθηκε «καλύτερη νέα ερευνήτρια για το 2011», στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Κυτταρικής Εταιρείας για την έρευνά της σχετικά με τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ταυτόχρονα, η Π.Ε Πέλλας υποδέχθηκε την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Πρεσβείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα κα. Elizabeth Υ.F. Chu η οποία και δώρισε εξοπλισμό σε φορείς της Π.Ε. Πέλλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας κ.κ. Γιουματζίδης Βασίλης, Θεοδωρίδης Ηλίας, η κα. Τζάκρη Θεοδώρα, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, ο Ταξίαρχος κ. Γεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας , εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ. και η περιφερειακή σύμβουλος κα Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία. Σημαντικό ρόλο στην άρτια οργάνωση και ροή της εκδήλωσης έπαιξε η παρουσία του στελέχους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, κας Ειρήνης Σκουλή, η οποία βοήθησε σημαντικά στις μεταφράσεις και στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Πρέσβειρα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την υποδοχή και τη φιλοξενία, δήλωσε πως αισθάνεται πολίτης της Πέλλας και ότι είναι πολύ σημαντικοί οι δεσμοί φιλίας που τη συνδέουν με την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές. Κάτι που δείχνει τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει η κα. Chu για την Πέλλα και τους ανθρώπους της είναι , το γεγονός ότι προέβη στη δωρεά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε φορείς της Πέλλας ώστε να συνδράμει με τη σειρά της στο δύσκολο και σημαντικό έργο που προσφέρουν. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι τεχνολογίας της Taiwan η οποία χαρακτηρίζεται τεχνολογία αιχμής με πολλές και σύγχρονες δυνατότητες. Οι αποδέκτες της κίνησης αυτής ήταν: η σχολική επιτροπή Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης Έδεσσας, η σχολική επιτροπή Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης Έδεσσας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Πολιτιστικός-Ψυχαγωγικός Σύλλογος Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, το Εδεσσαϊκό Θέατρο, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας και Περιχώρων «Ακρίτες Αλμωπίας», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων Αλμωπίας «Οι Πρόμαχοι». Επίσης, η Πρέσβειρα δώρισε έναν φορητό Η/Υ στο έτερο τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, τη Δρ. Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, η κα. Πρέσβειρα δήλωσε ότι τρέφει μεγάλο θαυμασμό για το Μέγα Αλέξανδρο και πως προσπάθησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της που είναι μια έκθεση αφιερωμένη στον Έλληνα Στρατηλάτη και στην Πέλλα στην Ταϊπέι, δράση που όμως δεν προχώρησε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Άλλωστε, προσκάλεσε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας , το Δήμαρχο Έδεσσας και την κα. Σκουλή στη Διεθνή Ταξιδιωτική Έκθεση της Ταϊπέι, η οποία λαμβάνει χώρα από 11 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2011, με σκοπό την προβολή των τουριστικών προορισμών και αξιοθέατων της πόλης της Έδεσσας.

Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της κας Chu να επιλέξει την Πέλλα και να παρέχει δωρεάν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πράξη που καταδεικνύει ότι οι δύο περιοχές, Πέλλα και Ταϊπέι έχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον εμπορικό-οικονομικό και πολιτισμικό τομέα αντίστοιχα.

Στην επιτυχημένη, με μεγάλη συμμετοχή αλλά σεμνή τελετή, η τιμώμενη Δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και όλους τους παραβρισκόμενους για τη βράβευση, δήλωσε ότι τέτοιες στιγμές είναι που δίνουν μεγαλύτερη ώθηση σε μια νέα επιστήμονα να συνεχίσει το δύσκολο έργο της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος ταυτόχρονα διότι θεωρώ την Δρ. Παπαδοπούλου δικό μου παιδί. Εκτός από συντοπίτισσά μου έδειξε ότι είναι και μια πολύ αξιόλογη επιστήμων η οποία έκανε υπερήφανους τους δικούς της ανθρώπους, τον τόπο καταγωγής της, τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες. Παράλληλα άνοιξε νέους δρόμους για την επιτυχή αντιμετώπιση μιας νόσου η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολλούς ανθρώπους. Εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της και ευελπιστώ πως η Αναστασία θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους».

Επιπροσθέτως δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας που υποδέχεται την Πρέσβειρα της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία μακρινή χώρα η οποία ανήκει στις λεγόμενες αναδυόμενες οικονομίες και διαγράφονται εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας σε παραγωγικούς τομείς και επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος. Επιλέξαμε την ίδια μέρα να βραβεύσουμε και τη Δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, θέλοντας να τονίσουμε τη σημασία που έχει η έρευνα και η καινοτομία στη νέα εποχή και την υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει και να αναδεικνύει το έργο των νέων ερευνητών. Αν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και κυρίαρχη στις διεθνείς αγορές, χρειάζεται να επενδύσουμε σε στρατηγικές συμμαχίες και επίσης να ενεργοποιήσουμε νέους ανθρώπους με σύγχρονες γνώσεις και ικανότητες».