19 Νοε 2011

Αυτοψία της πορείας υλοποίησης του δρόμου «Άγρας-Βρυττά» από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη

Την πορεία υλοποίησης του έργου «βελτίωση τμήματος Άγρα-Βρυττών της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Φλώρινας-ΠΔΓΜ» επέβλεψε με επιτόπια επίσκεψή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία με τον Ανάδοχο του έργου, τους επιβλέποντες μηχανικούς της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και τα τεχνικά συνεργεία και επίβλεψε την τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών υλοποίησης.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του έργου ενώ είναι ήδη έτοιμα τα πρώτα 4 χλμ. (σε σύνολο 6,8χλμ.), από την στροφή του Τσάρα μέχρι τη διασταύρωση για τα Βρυττά. Ο δρόμος που κατασκευάζεται έχει πλάτος 11 μέτρων, παρακάμπτει όλες τις δύσκολες και επικίνδυνες στροφές και έχει υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7,5 εκατομμ. ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Το έργο ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς και ελπίζω σύντομα να δοθεί στην κυκλοφορία. Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες για τους οδηγούς, λόγω των πολλών στροφών αλλά και του παγετού και της χιονόπτωσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου από την οποία εξαρτάται και η γρήγορη αποπεράτωσή του. Η χρηματοδότηση προέρχεται από τις Δημόσιες Επενδύσεις».