26 Ιαν 2012

Ξεκινάει η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας

Θ. Θεοδωρίδης: Η σχολική στέγη προτεραιότητά μας Ξεκινάει η κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάθεσης και την υπογραφή της σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Ανάδοχο του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,95εκατομ. ευρώ και το σχολικό κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αριδαίας, κοντά στο υφιστάμενο Κέντρο Υγείας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ενώ η επίβλεψη των εργασιών πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης: «Είναι σημαντικό να προχωρήσουν άμεσα όλα τα έργα τα οποία εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης της νέας γενιάς. Η σχολική στέγη βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού προγραμματισμού μας. Παρακολουθώ προσωπικά την πορεία ένταξης και υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων ώστε να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται όπως και οι προδιαγραφές ποιότητας κατασκευής».


Αναφορικά με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Έδεσσας, επίκειται η υπογραφή της Σύμβασης και εγκατάστασης των εργολάβων για έναρξη των εργασιών. Ο προϋπολογισμός των δύο έργων είναι αντίστοιχα 3 εκατομμ. και 850χιλ. ευρώ και η χρηματοδότησή τους είναι επίσης από το ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερες προσπάθειες καταβάλλονται εξάλλου, για τη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που αφορά την κατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, στην περιοχή Σμαρέκα, προϋπολογισμού 3,3 εκατομ. ευρώ προκειμένου να ενταχθεί κι αυτό στο ΕΣΠΑ. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Γιάννου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης.