26 Ιαν 2012

Δημοπράτηση της ολοκλήρωσης της γέφυρας του Αγίου Γεωργίου

Επίσπευση διαδικασιών από τον Θ. Θεοδωρίδη
Επιτέλους ολοκληρώνεται η σύνδεση και αποπεράτωση της γέφυρας Αγίου Γεωργίου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, μετά από επισταμένη συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη και τα στελέχη της πρώην ΔΕΣΕ και σημερινής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθώς στο συγκεκριμένο σημείο στενεύει ο δρόμος επικίνδυνα και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750χιλ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει την ανακατασκευή της γέφυρας και την πλήρη προσαρμογή της στην υπάρχουσα εθνική οδό.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η ολοκλήρωση και απόδοση σε κυκλοφορία της γέφυρας του Αγίου Γεωργίου είναι ένα έργο που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την αγανάκτηση του κόσμου. Η κατασκευή του έργου παρέμεινε σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε το 2004, πέρασε πολύς καιρός χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ακόμη, δεν υπήρχε πρόβλεψη για την ένταξη της νέας γέφυρας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο ώστε το έργο να είναι ολοκληρωμένο. Η κατασκευή της γέφυρας δηλαδή θα ήταν δώρο-άδωρο! Ευτυχώς, στη μελέτη που αφορά η διακήρυξη του έργου, μετά από προσωπική μου παρέμβαση, έγινε η κατάλληλη προσαρμογή της μελέτης. Στους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που θα επιβλέψουν το έργο, εύχομαι καλή δύναμη»