26 Ιαν 2012

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Θ. Θεοδωρίδης: Επιτάχυνση της Περιφερειακής Ανάπτυξης – Επίσπευση δημοπράτησης της παράκαμψης Γιαννιτσών


Πέντε σημαντικά θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα επόμενα θέματα:

1. Συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για την συνδιοργάνωση πολιτιστικών δράσεων
2. Παραχώρηση του Διοικητηρίου στην ΠΕ Πέλλας
3. Παραχώρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων της πρώην ΔΕΣΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
4. Απόδοση σε κυκλοφορία των οδικών τμημάτων «Χαλκηδόνα-Παραλίμνη» και «Άγρας-Βρυττά» του νέου εθνικού οδικού άξονα
5. Δημοπράτηση του έργου «Χαλκηδόνα-Μελίσσι (Τμήμα Παράκαμψης Γιαννιτσών)».

Τα παραπάνω θέματα τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φλέγοντα», αφορούν την συμμετοχή της Περιφέρειας στην διατήρηση και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και εξυπηρέτησης του διαπεριφερειακού οδικού δικτύου.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απαιτεί την ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και, ειδικότερα, των δημόσιων κτιρίων. Τα δημόσια κτίρια οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να τα βελτιώνουμε συνεχώς. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε το έργο ανάπλασης του προαύλιου χώρου και ακόμη προβήκαμε στην τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων σ’ όλα τα γραφεία και τους διαδρόμους του Διοικητηρίου. Η εκκρεμότητα της παραχώρησης του Διοικητηρίου στην ΠΕ Πέλλας είναι σημαντικό να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μπορούμε να προχωρήσουμε στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων και συνθηκών εξυπηρέτησης των πολιτών που μας επισκέπτονται καθημερινά. Στις προθέσεις μας μάλιστα είναι και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου που είναι εξαιρετικά χαμηλή σήμερα, όπως και η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας για τη θέρμανση των γραφείων. Για να γίνουν όλα αυτά που θα έχουν μία σημαντική συμβολή στην εξοικονόμηση δημοσιονομικών πόρων, προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς για το Διοικητήριο.

Όσον αφορά τώρα την απόδοση σε κυκλοφορία των κατασκευασμένων οδικών τμημάτων του νέου εθνικού οδικού άξονα, είναι ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα. Για το συγκεκριμένο θέμα εξάλλου έχουμε συνεχή συνεργασία και με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη, καθώς η ασφάλεια και ταχύτητα πρόσβασης του οδικού δικτύου συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή προοπτική και την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας».