26 Ιαν 2012

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Προώθηση αναπτυξιακών έργων και επαφές για το παρόν και το μέλλον της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης για την προώθηση αναπτυξιακών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συζήτηση θεσμικών θεμάτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, πρώτος σταθμός της επίσκεψής του είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εκεί θα έχει συνεργασία για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου του έργου «Απορρύπανση Χώρων Απόσυρσης Οπωροκηπευτικών στην Περιοχή Λάκκας Δήμου Πέλλας, Πολυκάρπης Δήμου Αλμωπίας και Ριζού Δήμου Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας». Πρόκειται για ένα έργο περιβαλλοντικής προστασίας και ανάπτυξης που θα θωρακίσει τα υπόγεια και επιφανειακά νερά της περιοχής από το ρυπαντικό φορτίο των ενταφιασμένων αγροτικών προϊόντων. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αρκετά προβλήματα με την ποιότητα του νερού γεωτρήσεων κατάντη των χώρων απόσυρσης ενώ σε μικρή απόσταση από το χώρο της Λάκκας βρίσκονται οι πηγές της Αραβησσού από τις οποίες υδρεύεται σε σημαντικό ποσοστό το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο κ. Θεοδωρίδης πρόκειται να συζητήσει την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Εκσυχρονισμός αλλιευτικών-οικοτουριστικών υποδομών Άρνισσας», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει την ενίσχυση του τοπικού παραγωγικού δυναμικού σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αλιευτικών υποδομών, την εγκατάσταση ενός συστήματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης και προστασίας της λίμνης και την ανάπτυξη ενός δικτύου οικοξεναγήσεων στη φύση και τα οικοσυστήματα της περιοχής. Το έργο εμπλουτίζει και συμπληρώνει το τοπικό τουριστικό προϊόν το οποίο περιλαμβάνει δυνατότητες αναψυχής με βάση τη Λίμνη Άγρα-Βρυττών-Νησίου, το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τέλος, στο Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Θεοδωρίδης θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο με τον οποίο θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Θεοδωρίδης έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για την ενδυνάμωση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, τη συμβολή της στην πραγματική τοπική οικονομία και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ πολιτείας, υπηρεσιών και πολιτών.