5 Απρ 2013

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 11.800.000,00 €

Τις προηγούμενες ημέρες, συγκεκριμένα στις 29/3/2013 υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα καθορισμού των οριογραμμών τμημάτων των ρεμάτων. 
Συγκεκριμένα:
1. «Ασπροποτάμου» – Μπέλιτσα, περιοχή Όρμας, συνολικού μήκους επέμβασης 880 μέτρα. 
2. «Μυρόρεμα» – Τσανάρκα, περιοχή Λουτρακίου, συνολικού μήκους επέμβασης 1815 μέτρα. 
3. «Μεγάλο Ρέμα» – Σόσιτσα, περιοχή Προμάχων, συνολικού μήκους επέμβασης 1835 μέτρα. 
4. Περιοχή Σόσιτσα (περιοχή Προμάχων), συνολικού μήκους επέμβασης 1300 μέτρα. 
Παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού της ΠΚΜ κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στο ΥΠΕΚΑ εστάλη στις 3 Απριλίου, το Προεδρικό Διάταγμα για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από τη Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του ΥΠΕΚΑ. 
Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε επί προσωπικού τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη και το Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Αλεξιάδη για την πολύμηνη μεταξύ τους υποδειγματική συνεργασία η οποία αποδείχθηκε καταλυτική για την προώθηση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αλμωπίας. 
Έτσι, ξεπεράστηκε ένα βασικό εμπόδιο που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας και τη δημοπράτηση του έργου η οποία επίκειται σύντομα. Το έργο ως γνωστόν είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 στις 12/12/12. Επιπρόσθετα, μετά και από πρόσφατη συνάντηση του κ. Θεοδωρίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της ΠΚΜ κ. Μωυσιάδη, ιεραρχούνται και προετοιμάζονται ανάλογες, σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία σε όλη τη χωρική έκταση της Π.Ε. Πέλλας.