5 Απρ 2013

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Γενικό Πρόξενο και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε στις 29 Μαρτίου με τον Γενικό Πρόξενο και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ. Christophe Le Rigoleur στο γραφείο του. 
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της Πέλλας. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν εκτενώς για τη δυνατότητα συνεργασίας και υλοποίησης δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα του εμπορικών συναλλαγών, των μορφωτικών υποθέσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού. 
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας παράγονται ποιοτικά προϊόντα, όπως τα σαλιγκάρια, οι μαρμελάδες, τα κρασιά και βιολογικά οπωρολαχανικά τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση στις αγορές της Γαλλίας. Οι Γάλλοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορική μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γενέτειρα του οποίου είναι η Πέλλα ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση συμμετοχής σε δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, όπως αυτές που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 
Ο Γενικός Πρόξενος επισκέφτηκε την Πέλλα προκειμένου να παραβρεθεί στην Ημερίδα «Σπουδές-Υποτροφίες-Εργασία στην Ευρώπη» που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Διαμεσολάβησης του ΑΠΘ, τον ΟΑΕΔ, το CEDEFOP και τον ΕΟΠΠΕΠ.