14 Δεκ 2013

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας

Τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας κ. Χρήστο Παπαπέτρου συνάντησε σήμερα το πρωϊ στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. 
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, καθ’ ότι τον κ. Θεοδωρίδη και τον κ. Παπαπέτρου συνδέει μακροχρόνια φιλία. Συζητήθηκαν θέματα της Π.Ε. Πέλλας, αφού ο κ. Παπαπέτρου κατάγεται από την περιοχή των Γιαννιτσών αλλά και θέματα της επικαιρότητας τα οποία οι Έλληνες της Αυστραλίας παρακολουθούνε με μεγάλο ενδιαφέρον. 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής «Στην Αυστραλία η ελληνική παροικία έχει μεγάλη επιρροή στα τεκταινόμενα λόγω του ότι έχει μεγάλη αντιπροσώπευση σε καίριες θέσεις δημοσίων αξιωμάτων. Αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα μας με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία», ενώ, παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία χαρίζοντάς του αναμνηστικά δώρα της Αυστραλίας. 
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε τις πολύ καλές σχέσεις που έχει ο ίδιος προσωπικά με τους Ομογενείς της Αυστραλίας, της Αμερικής και του Καναδά καθώς επίσης τόνισε τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στην Πατρίδα και την Ελληνική Ομογένεια. 
Ειδικότερα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη του κ. Παπαπέτρου και γνωρίζω τον αγώνα που δίνει για την Ελλάδα και την Μακεδονία μας, όπως και όλοι οι Έλληνες της Αυστραλίας. Είναι γνωστές οι σχέσεις μου με την Ελληνική Ομογένεια. Από την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησα στον Καναδά και στην Αμερική αποκόμισα την αγάπη των συμπατριωτών μας αλλά και την αγωνία τους για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Χώρα μας. Επίσης είχα ιδιαίτερες συνομιλίες και συζήτησα τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα σε Πέλλα, Κεντρική Μακεδονία και Ελληνική Ομογένεια. Διατηρώ ισχυρούς δεσμούς και με την Αυστραλία, αφού σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτεται την Πέλλα και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποστολή από το Πανεπιστήμιο Darwin. 
Στο επίκεντρο του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται η εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Επιδιώκουμε προσοδοφόρες συνεργασίες σε επιχειρηματικούς τομείς όπως η αγροτική οικονομία – μεταποίηση επιχειρήσεων με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό αλλά και στον τομέα του πολιτισμού – τουρισμού με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού επιπέδου στην Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. 
Στις προσπάθειές μας αυτές, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, η Ελληνική Ομογένεια μπορεί να συνδράμει αποτελεσματικά. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ. είναι πάντα στη διάθεση των συμπατριωτών μας για οτιδήποτε χρειαστούν». Ο κ. Θεοδωρίδης χάρισε στον κ. Παπαπέτρου ένα βιβλίο της Πέλλας και το νέο λεύκωμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που, ως γνωστόν υλοποιήθηκε φέτος. Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα σε εκδηλώσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν το 2014.