14 Δεκ 2013

Η Π.Ε. Πέλλας κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη

Σε δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας πρωτοστατεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Νοεμβρίου ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας στους τέσσερις Δήμους της περιοχής. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους. 

Μέχρι τώρα έχουν μοιραστεί στους 23 δικαιούχους φορείς σε Αριδαία, Γιαννιτσά, Έδεσσα, και Σκύδρα 8 τόνοι κασέρι και 7 τόνοι γραβιέρα, ενώ υπολείπονται ακόμη η φέτα, τα ζυμαρικά και το λάδι. Ειδικότερα, συνολικά, θα διανεμηθούν 109 τόνοι ζυμαρικών, 44 τόνοι λαδιού και 14 τόνοι φέτας. Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, στους Δήμους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας θα γίνει η διανομή προϊόντων φέτας και ζυμαρικών, 20.613 τεμαχίων του μισού κιλού φέτα ΠΟΠ και 77.616 κιλά ζυμαρικά. Διανομή αντίστοιχων προϊόντων ήδη γίνει στο Δήμο Πέλλας το προηγούμενο διάστημα. 
Επιπλέον, η Π.Ε. Πέλλας, ως βασικός εταίρος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ», Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Θεοδωρίδης, συμμετέχει στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο του δικτύου οργανώνεται η μεγάλη εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για Όλους» που περιλαμβάνει συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών.
Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρες 10.00-14.00 & 17.00-20.00 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρες 10.00-14.00 παράλληλα, στους τέσσερις Δήμους της Π.Ε. Πέλλας. Οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθεί η συλλογή τροφίμων και παιχνιδιών είναι στην Έδεσσα τα Μικρά Καταρρακτάκια, στα Γιαννιτσά το ισόγειο του Δημαρχείου, στην Αριδαία η κεντρικής Πλατεία, και στη Σκύδρα το περίπτερο του Δήμου στο Χωριό του Άϊ – Βασίλη, στο χώρο της λαϊκής αγοράς. 
Με αφορμή τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στις παραπάνω δράσεις ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Οι δράσεις που υλοποιούμε και οι πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχουμε αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η στήριξη των συμπολιτών μας που τη δύσκολη αυτή περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης αποτελεί μια πράξη ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η διανομή τροφίμων και η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» είναι σημαντικές δράσεις, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων. Δίνουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να προσφέρουν τρόφιμα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και παιχνίδια στα παιδιά, χαρίζοντας χαμόγελο και στιγμές χαράς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» για τις συνεχείς, οργανωμένες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Π.Ε. Πέλλας στις οποίες είμαστε αρωγοί. Δεδομένων των περιορισμένων μέσων που διαθέτουμε καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την διατήρηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και των αξιών της κοινωνίας μας».