31 Δεκ 2013

ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Μετά από συνεργασία που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με την Διευθύντρια Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας κα. Ελένη Kαραντώνη και την Διευθύντρια Διοικητικού-Οικονομικού κα. Κυριακή Κυριακοπούλου ολοκληρώθηκε εγκαίρως η διαδικασία καταβολής του επιδόματος διατροφής νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων μηνός Δεκεμβρίου 2013. 

Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 31-12-2013 (δηλαδή αρκετές εβδομάδες νωρίτερα). Εντωμεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Πασόη για την επίσπευση των διαδικασιών επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Η συνεργασία μεταξύ Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζει τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας και την τήρηση του σκεπτικού που προβλέπει η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. 

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ευχαριστώ τα στελέχη των κοινωνικών και οικονομικών υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας για την προσήλωσή τους στην υπηρεσία, στις ανάγκες των πολιτών και στο ξεπέρασμα όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων. Είναι σημαντικό, σήμερα που η τοπική αγορά υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας, τα κάθε είδους κοινωνικά επιδόματα και διευκολύνσεις προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να δίνονται έγκαιρα στους δικαιούχους».