6 Δεκ 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Σε εκδήλωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας παραβρέθηκε σήμερα, 3/12, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με συνδιοργάνωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Έδεσσας και του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
 Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο, τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας από τον κ. Θ. Παπαϊωάννου, ομιλία από τον εκπαιδευτικό – γυμναστή του Ειδικού Σχολείου κ. Δ. Κουρσαράκο και προβολή ταινίας με θέμα την αναπηρία. Την επιμέλεια της ταινίας είχε ο εικαστικός κ. Αλ. Στουγιαννίδης, ενώ, στο τεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης συνέβαλαν ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Α. Διαμαντίδης και οι μαθητές της περσινής τάξης του σχολείου. Η εκδήλωση τελείωσε με παραδοσιακούς χορούς και αποτύπωση εντυπώσεων. 
Ο κ. Θεοδωρίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες στη ζωή τους. Όμως, με τον καθημερινό τους αγώνα μας δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας. Η κοινωνία είναι αλληλέγγυα στα προβλήματα που βιώνουν και δείχνει έμπρακτα την αγάπη προς τα άτομα αυτά. Η αλληλοβοήθεια, η θαλπωρή της οικογένειας και η στήριξη στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι κύρια χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας που διαφαίνονται ακόμη περισσότερο εν μέσω κρίσης. 
Είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας. Συγχαρητήρια για την οργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης και καλές γιορτές σε όλους» 
Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρίδης συνάντησε στο προαύλιο του Διοικητηρίου μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Έδεσσας «Ορίζοντας» και άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας. Ευχαρίστησε όλους όσους συγκεντρώθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες και στο έργο του «Ορίζοντα».