14 Σεπ 2011

Πρωτοβουλίες Αντιπεριφερειάρχη για το Περιβάλλον

Καθώς η θερινή παραγωγική περίοδος συνεχίζεται και εξακολουθούν να υπάρχουν περιπτώσεις περιβαλλοντικής όχλησης σε υδάτινους αποδέκτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παρά τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς
ελέγχους και τις συστάσεις του Κλιμακίου Ελέγχου Περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέλαβε κάποιες νέες πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί ένα διαφορετικό πλαίσιο οδηγιών για την πραγματοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων, με βάση τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους κι ένας διαφορετικός ρόλος στα στελέχη που πραγματοποιούν τους ελέγχους. Σε όλες τις περιπτώσεις που παρατηρούνται υπερβάσεις των ανώτερων επιτρεπόμενων ορίων που θέτει η νομοθεσία, προτείνονται βέλτιστες λύσεις για άμεση εφαρμογή ώστε η όχληση να περιορίζεται στο ελάχιστο. Παράλληλα, ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετέχει σε συσκέψεις εργασίας όπου αναλύεται διεξοδικά η κατάσταση και παρέχονται οδηγίες για την πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τις αρχές ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Θεωρώ σημαντικό να έχω προσωπική συνεργασία και επικοινωνία με τις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν χαμηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς της Πέλλας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα στην αναπτυξιακή μας στρατηγική. Στόχος μου είναι να αλλάξει η νοοτροπία που θεωρεί τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος ως επιπλέον κόστος που επιβαρύνει δυσανάλογα την παραγωγή. Η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση και η κοινωνική ευθύνη βρίσκονται στο επίκεντρο της διοίκησης των σύγχρονων επιχειρήσεων κι αυτών που τελικά διακρίνονται και ηγούνται της αγοράς. Ελπίζω ότι τον επόμενο καιρό θα έχουμε τη δυνατότητα να επιβραβεύσουμε τους περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πέλλα ενώ παράλληλα η επικοινωνία και συνεργασία μας με όλες τις επιχειρήσεις θα είναι ποιο τακτική και ουσιαστική».