14 Σεπ 2011

ΣΕ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Κοντά στους μαθητές βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης ο οποίος παρακολούθησε συμβολικά την τελετή του αγιασμού σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Με την ευκαιρία ενημερώθηκε από τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς για τα τρέχοντα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζήτησε μαζί τους το νέο πλαίσιο σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των σχολείων μετά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη νέα σχολική χρονιά:


«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται σε μία δύσκολη συγκυρία για την οικονομία της χώρας αλλά και την ελληνική κοινωνία η οποία δοκιμάζεται από την επιβολή ιδιαίτερα επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Σ’ αυτό το φόντο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και, κυρίως, να αναπτύξουμε μία στρατηγική ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση, ξεκινώντας τη δράση μας από την τοπική κοινωνία στην οποία ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή τα τρία από τα εννέα μεγάλα έργα που εκτελούνται αυτήν την περίοδο στην Πέλλα αφορούν σχολικές υποδομές. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται επίσης σε καθημερινή συνεργασία με τους Δήμους και τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ώστε να δρομολογούμε τις καλύτερες τεχνικές λύσεις για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και το διοικητικό προσωπικό, αλλά και τους γονείς που ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καλή χρονικά και καλή δύναμη για την επίτευξη των υψηλών σας στόχων. Θα είμαστε δίπλα σας, συνοδοιπόροι στην όμορφη διαδρομή για την κατάκτηση της γνώσης και της προσωπικής ολοκλήρωσης.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».